Open Monumentendagen | Loop even binnen!

Rondleidingen, voorstellingen, herinneringen en meer....

14 t/m 15 sep GEBOUW | GRATIS

Kijkje achter de schermen van het pand dat bijna een eeuw oud is.

Ooit was De Regentes de grootste overdekte zwem- en badinrichting van Europa. In het uit 1920 daterende Art Deco gebouw heeft menig Hagenaar zijn of haar zwemdiploma gehaald. In de jaren negentig moest het zwembad de deuren sluiten omdat het niet meer aan de eiden van dat moment voldeed. Nu is het zwembad verbouwd tot een theater met vijf zalen. De bijzondere architectuur met de authentieke elementen van het zwembad, zoals de tegels, bewegwijzering en badhokjes werden bij de renovatie behouden. Tijdens de rondleidingen zal speciale aandacht zijn voor de rijke geschiedenis en de bijzondere details in het pand.

Jubileum
In 2020 bestaat 'De Regentes' 100 jaar. Dat zal niet ongemerkt aan de buurt voorbij gaan! Wij zoeken zwembad- en badhuisverhalen, foto's en diploma's. U maakt ons blij met informatie die u aan de ronleider kunt doorgeven. Contact opnemen met publiciteit@denieuweregentes.nl kan ook.

Jeugdvoorstelling
Op zondagochtend zijn er gratis jeugdvoorstellingen voor verschillende leeftijden. Houd onze website in de gaten voor meer informatie.

Rondleidingen
Ieder uur start een nieuwe rondleiding. Bij drukte ieder half uur.
Duur: 45 minuten.


In de Tearoom van het theater kunt u onder het genot van koffie, thee en meer wachten op de volgende rondleiding of napraten na afloop..