Verreck & Pleijsier

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988ZomerZout Festival | Aanstekelijke liedjes voor thuisblijvers

Zo 12 jul | 14.00 uur | GROTE ZAAL | €10,- incl. drankje

Scherp, actueel en ontroerend. Voorprogramma met talent uit de buurt: Kurkuma Duo.

Op zondag 12 juli trapt De Nieuwe Regentes het ZomerZout Festival af met een show van Verreck & Pleijsier. Het belooft een zomerse middag te worden met aanstekelijke cabaretliedjes, geschreven met een modieus popgevoel. Actueel, scherp en ontroerend. Een corona-proof uitje om op te laden!

Het voorprogramma zal ingevuld worden door Kurkuma Duo.

Over Verreck & Pleijsier
Paul Pleijsier (Den Haag 1960) schrok zich een hoedje toen Marcel Verreck (Den Haag 1960) terloops meldde dat hij hen had ingeschreven voor VARA's Leids Cabaretfestival. "Hè, zijn we cabaret dan?" We schrijven 1986, Paul studeert Klassiek Gitaar aan het Koninklijk Conservatorium en Marcel is een kersverse Doctorandus in de Nederlandse Taal- en Letterkunde die niet wil dat de wereld aan hem voorbij gaat. Het enige wat de heren dan gezamenlijk op hun kerfstok hebben is het opnemen van een stuk of 13 liedjes, hun vroegste probeersels. Dit geschiedde in de geluidsstudio van het Conservatorium, en zoals dat gaat bij aanstormend talent: in één sessie.

Over Kurkuma Duo
Estela Briceño Mezquita -viola, saxofoon Axel Hagen – gitaar, arrangementen
Twee ervaren musici met een achtergrond in Jazz en Klassieke Muziek vormen dit kleurrijke Duo. Zij delen een grote Liefde voor exceptionele composities uit het rijke oeuvre van populaire muziek uit de hele wereld. De keuze van het repertoire word bepaald door de focus op sterke melodieën, gedragen door interessante en afwisselende harmonieën. Axel Hagen schrijft de gedetailleerde arrangementen in een sensibele balans tussen intimiteit en expressie. Daarnaast is een kenmerk van Kurkuma Duo het fascinerende muzikale talent van Estela Briceño Mezquita, die twee zeer verschillende muziek instrumenten perfect beheerst: De Altviool en de Saxofoon. In combinatie met de klanken van de elektrische en akoestische Jazz-Gitaar, gespeeld door Axel Hagen, willen de musici en bijzonder klank palet ten gehore brengen, dat de muziek van diverse muzikale werelden met elkaar verbind. Compositie, Improvisatie, Klassiek, Jazz, Pop en Wereld-Muziek versmelten tot een nieuw geheel in de vorm van onderhoudende Concert-Muziek. Kurkuma Duo deelt graag liefde en respect voor diepgaande en goed gecomponeerde muziek in uitvoeringen van virtuoze sensibiliteit

Bekijk hier het volledige programma van het ZomerZout Festival.