Podiumtalent, kunstenaars en verhalenvertellers gezocht!

Maak 't mee bij De Nieuwe Regentes

GEBOUW |

We zoeken (amateur)spelers en makers voor educatie-, participatie- én community-art projecten.

OPROEP: Doe mee aan Zand en Veen 5 XL!
Binnenkort starten we met de grootste en laatste editie van onze buurtvoorstelling Zand en Veen V met verhalen en dans van bijzondere buurtbewoners.
Omdat De (Nieuwe) Regentes volgend jaar 100 jaar bestaat wordt dit een speciale productie, met verhalen van buurtbewoners én verhalen uit de geschiedenis van het oude zwembad. Naast oud spelers zoeken we voor de juiste chemie van de groep een aantal nieuwe spelers, iedereen die de planken op durft is welkom om mee te doen aan een auditie in workshopvorm op dinsdagavond 12 november. Je hoeft dus niets voor te bereiden.
Meedoen? Geef je vóór 9 november aanstaande op via zandenveen@denieuweregentes.nl
Bekijk hier de trailer van vorig jaar: Zand en Veen IV.


OPROEP: Doe mee aan InSpiRituals, een voorstelling rond inspiratie, spiritualiteit en rituelen!
Geloof je? Geloof je in iets, niets of alles? Wil je het delen met anderen? 
We zoeken naar bewoners van allerlei komaf en leeftijden die graag zingen, dansen, bewegen of muziek maken en bezig zijn met zingeving, vanuit huis of een gebedshuis. Onder leiding van professionele makers gaan we een voorstelling maken, waarin alle stemmen een plekje krijgen in één groot gezamenlijk ‘theatraal ritueel’. Jerome Meyer & Isabelle Chaffaud (Meyer & Chaffaud) en Roeland Drost staan klaar om er een inspirerend geheel van te maken!
Meedoen? Geef je vóór 20 november op via productie@denieuweregentes.nl
Planning: half november kennismaking | 14 december voorproefje | voorstellingen op 6, 7 en 8 februari 2020
Bekijk hier een impressie van de vorige productie i.s.m. gebedshuizen in de buurt. 


GEZOCHT: (Podium)Kunstenaars & Makers voor educatieve projecten!
Lijkt het je leuk om met een groep makers een project te realiseren voor en door basisscholen in de buurt, waarin iedereen de rol van zijn leven kan spelen? Laat van je horen!
MeeMaakPodium | DNR heeft voor dit en volgend jaar subsidie ontvangen van het Fonds voor Cultuurparticipatie om verdieping aan te brengen als zogenaamd MeeMaakPodium. Een MeeMaakPodium houdt onder andere in dat we álle buurtbewoners willen laten kennismaken met cultuur, dus ook de bewoners die we nog niet bereiken, en daarbij zijn de scholen op loopafstand, hun leerlingen en ouders belangrijk. Meer dan voorheen wil DNR behoeftes uit de buurt leidend laten zijn voor wat wij binnen- en buitenshuis aanbieden. In gesprekken met scholen (primair onderwijs) hebben we een aantal ingrediënten gedestilleerd voor een educatief maak-het-mee-project, dat wij samen met kunstenaars/makers willen gaan realiseren.
Aanmelden | Meld je vóór 23 november aan met je CV, een korte motivatie en een leuk idee (max. 1 A4) via educatie@denieuweregentes.nl. Uit de aanmeldingen maken we een selectie en volgen verdere instructies en gesprekken. Nog voor de kerst willen we tot een conceptplan komen, dat helemaal voldoet aan het wensenlijstje van de scholen, docenten en leerlingen. 
Contact | Voor meer informatie bel 070-2119988 en vraag naar Joanne Mellink of mail naar educatie@denieuweregentes.nl

 

 

 

https://youtu.be/7nRMEMco9P0https://youtu.be/aoObRcTNkRE