Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Klassiek in 't Ketelhuis | Duo Basilova-Fridman

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Zondagochtendconcert met gezellige brunch na afloop

Zo 17 nov | 11.00 uur KETELHUIS | Online €25 | Kassa €27 | Ooievaarspas 50% | Incl. drankje naar keuze

Genieten van topmusici in een intieme setting

Klassiek in ‘t Ketelhuis is een klassieke concertserie met topmusici uit het Nederlandse muziekleven die in de intieme setting van Het Ketelhuis in Theater De Nieuwe Regentes hun kunsten verklanken. Daarna is er een gezellige en gezonde brunch in de Tearoom van het theater, verzorgd door Phuong & Sophie.

Duo Basilova-Fridman
Pianiste Helena Basilova en celliste Maya Fridman vormen sinds 2017 een vast duo. Zij delen hun fascinatie voor moderne muziek en samenwerkingen met hedendaagse componisten. In hun programma's willen zij literatuur, theater, elektronische muziek of andere inspirerende kunstvormen combineren. Tegelijkertijd blijft de klassieke muziektraditie een rode draad in hun concerten.

Maya Fridman is in 1989 geboren in Rusland en studeerde aan het staatsconservatorium in Moskou. In 2010 behaalde zij daar de Eerste Prijs op het International Festival of Slavic Music. In 2010 werd Maya toegelaten aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze studeerde bij Dmitri Ferschtman. Op 10 Juni 2016 behaalde ze haar masterdiploma met de hoogste onderscheiding. De afgelopen vijf jaar trad zij talloze keren op in Nederland en daarbuiten. Vanwege haar zeer brede muzikale interesse, heeft ze altijd een grote passie gehad voor improvisatie en diverse muziekstijlen. In 2013 ontving ze de prijs Beste Muzikant op de Grote Prijs van Nederland. Maya heeft samengewerkt met vele musici. Tijdens zijn ‘65’ Jubileum Tour in 2015 en 2016, begeleidde ze gitaarvirtuoos Harry Sacksioni en trad ze op samen met grote acts als Faun en Cesair. Tijdens de Cello Biënnale 2016 vertolkte Maya de hoofdrol van het muziektheaterstuk ‘The Master & Margarita’ van Dagmar Slagmolen, in samenwerking met Kian Soltani. Maya is musician-in-residence 2017/2018 bij Gaudeamus, en is ze een van de finalisten van de Dutch Classical Talent Award 2018/2019. Onlangs verscheen haar derde album ‘Fiery Angel’ met eigen arrangementen van Prokofiev’s ‘The Fiery Angel Opera’ in samenwerking met pianist Artem Belogurov. Vorig jaar nog kwam ‘Red Velvet’ uit, met ‘La Voce van Louis Andriessen en ‘Red Velvet’ door Kaveh Vares dat speciaal voor Maya is geschreven. Haar debuutalbum verscheen in 2015.

Helena Basilova (1983), dochter van twee Russische pianisten, groeide op in Nederland. Haar piano-carrière nam een vlucht na de toekenning van de Debuut Serie Concert Tour in 2008. Helena speelde sindsdien in de belangrijkste concertzalen van Nederland. Ze verhuisde naar New York om zich daar verder te ontwikkelen en te laten inspireren. Zij richtte zich daar zowel op haar solocarrière als op de kamermuziek. Zo voerde ze onder meer Scriabin’s negende Sonate op in Carnegie Hall’s en speelde het Tweede Pianoconcert van Shostakovich in het befaamde Symphony Space NYC. In 2013 bracht de pianiste haar debuut-cd uit met pianowerken van Leos Janánek, onder het label Quintone Records. In 2015 verscheen haar tweede album Picturing Scriabin, opgenomen in het gerenommeerde Banff Centre Canada en aan de componist opgedragen. In 2017 werd de CD Rendez-vous Russe bekroond met de prestigieuze ECHO Klassik Preis in de categorie kamermuziek. Voor seizoen 2019-2020 staan nieuwe projecten en samenwerkingen op stapel samen met o.a.Konstantin Napolov, Maya Fridman, Maxim Shalygin, Elena Firsova, Tony Roe en Diamanda Dramm.

Helena Basilova ontving scholarships van de NYU, Huygens Beurs, Prins Bernhard Cultuurfonds, het NFPK en heeft een Steinway-vleugel uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds in bruikleen. Sinds 2016 is Helena hoofdvakdocent piano klassiek aan het ArtEZ Conservatorium.

www.mayafridman.com

www.helenabasilova.com