Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Klassiek in 't Ketelhuis | Trio Levani

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Concertserie

Zo 19 jan | 11.00 uur KETELHUIS | Online €25 | Kassa €27 | Ooievaarspas 50% | Incl. brunch en drankje naar keuze

Zondagochtendconcert met gezellige brunch na afloop

Klassiek in ‘t Ketelhuis is een klassieke concertserie met topmusici uit het Nederlandse muziekleven die in de intieme setting van Het Ketelhuis in Theater De Nieuwe Regentes hun kunsten verklanken. Na het concert kan het publiek met de musici genieten van een gezellige en gezonde brunch in de Tearoom van het theater, verzorgd door Phuong & Sophie.

­Programma 19 januari
Trio Levani brengt voor u het programma ‘Clair de lune’, waarbij de sterren fonkelen en de maan door de bomen schijnt. Laat u meevoeren door bekende en onbekende parels uit de muziekgeschiedenis, van componisten als Fauré, Massenet, Britten en Bernstein

Musici
Lineke Lever - piano
Jeroen de Vaal - tenor
Tamar Niamut - sopraan

Over Trio Levani
Drie musici met een voorliefde voor kamermuziek vonden elkaar in hun woonplaats in IJsselstein. Zij zijn regelmatig te gast bij (inter)nationale gezelschappen, Radio 4 en geven concerten op podia als Het Concertgebouw, Tivoli Vredenburg en Muziekgebouw Eindhoven. Ook brengen zij opera’s in compacte vorm, in een kamermuziekbezetting, waaronder Bizet’s “Carmen”, in een arrangement van Bob Zimmerman.

Pianiste Lineke Lever studeerde cum laude af aan het Utrechts Conservatorium bij David Kuyken. Daarna studeerde zij de specialisatie Liedbegeleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Lineke werkte in 2014 mee aan een cd met Nocturnes van Chopin, uitgebracht bij Excellent Recordings. Samen met saxofoniste Aubrey Snell vormt Lineke al 19 jaar het succesvolle Arte Duo. Als duo geven zij concerten o.a. in Het Concertgebouw, Tivoli/Vredenburg en het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Het Arte Duo heeft tevens 2 goed ontvangen CD’s opgenomen. Lineke is daarnaast een veelgevraagd liedbegeleidster. Lineke volgde lied-interpretatielessen van o.a. Julius Drake, Anne Sofie von Otter, Christianne Stotijn, Dietrich Henschel e.v.a. Daarnaast verleent zij regelmatig haar medewerking aan grote koorwerken, waaronder de Petite Messe Solennelle van Rossini en de Liebesliederwalzer en Ein Deutsches Requiem van Brahms. Samen met celliste Oihana Aristizabal Puga vormt Lineke een duo, dat bijzondere concerten programmeert in historische context. Zij geven concerten in heel Nederland en op radio 4. In maart 2020 komt hun debuut-CD uit bij het label TRPTK. Lineke voltooide daarnaast in 2007 haar studie Nederlandse Taal & Cultuur aan de Universiteit Utrecht.

Jeroen de Vaal studeerde aan het conservatorium te Utrecht bij Eugénie Ditewig. Hij volgde verschillende masterclasses en wordt op dit moment gecoacht door Margreet Honig, Valentin Jar en Tamar Niamut. Jeroen de Vaal werkte in verschillende operahuizen in binnen- en buitenland. Hij werkte met dirigenten als Jaap van Zweden, Hartmut Haenchen, William Christie, Ivor Bolton en vele anderen. Ook werkte hij met verscheidene regisseurs zoals Pierre Audi, David Boesch en Klaus Guth. Vorig seizoen zong hij de rol van Funeral Director en Jazz trio in A Quiet Place (Bernstein) en Facio in Fantasio (Offenbach), beide bij Opera Zuid. In het voorjaar van 2020 zal Jeroen de rol van Lysander vertolken in Britten’s Midsummer Night’s Dream, eveneens bij Opera Zuid. Jeroen is een veelgevraagd concertzanger en is dan ook regelmatig te horen in J.S. Bach’s Passionen, de Hohe Messe en het Weihnachts-oratorium. Ook staan oratoriumwerken van Haydn, Mozart, Gounod, Rossini, Puccini en vele anderen op zijn repertoirelijst. Op het gebied van kamermuziek is Jeroen met enige regelmaat te gast bij Frommermann en samen met sopraan Tamar Niamut en pianiste Lineke Lever geeft Jeroen regelmatig concerten met diverse lied en operaprogramma’s.

Sopraan Tamar Niamut zingt in binnen -en buitenland. Zij zong hoofd -en bijrollen diverse gezelschappen, zoals Holland Opera, Stichting Ipermestra, Opera Zuid en de Opera Dira in Koeweit. Zij zong orkestwerken als ‘Les nuits d’été’ van Berlioz, Gilmore’s ‘Folk Songs’ en werkte als soliste met dirigenten als Otto Tausk, Mike Fentross en Adrian Rodriguez van der Spoel. Tamar creeërt daarnaast ook voorstellingen, zoals 'Hans & Grietje', in samenwerking met Pianoduo Scholtes&Janssens, 'West Side Story Een Heurspel’ met Paul Groot, Bizet's 'Les Pecheurs de Perles' in regie van David Prins en 'Carmen' in een kamermuziekbezetting gearrangeerd door Bob Zimmerman. Tamar werkt regelmatig samen met dansers, zoals ISH, De Dutch Don't Dance Division, The Junior Company van Het Nationaal Ballet en Corpus Acrobatics.Zij zingt oratoria van onder meer Bach, Händel, Mozart, Rossini, Jenkins, Gounod en Saint-Saëns. Tamar is daarnaast mede-eigenaar en oprichter van Vox Building, een praktijk voor zangcoaching, waarbij zij samen met compagnon en Vox Fysio John Labrie artiesten en professionele zangers begeleiden. Ook is Tamar docent Stemtechniek aan het Conservatorium in Suriname.