Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Voorleesontbijt (3+)

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Luister naar verhalen op de bodem van het zwembad!

Za 25 jan | 09.30 HET DIEPE | Online €5,50 | Kassa €6,50| Ooievaarspas 50% | Prijs is inclusief ontbijt

Er wordt voorgelezen uit Moppereend (Prentenboek 2020) en Een Huis voor Harry (Prentenboek 2019)

Van 22 januari t/m 1 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. Natuurlijk doen wij hier bij De Nieuwe Regentes aan mee! Tijdens ons voorleesontbijt kan er eerst lekker worden gegeten in het Theatercafé, daarna wordt er voorgelezen in Het Diepe. Een bijzondere plek want dit is de bodem van het oude zwembad!

Er wordt voorgelezen uit Moppereend, Prentenboek van het Jaar 2020 en Een Huis voor Harry, prentenboek van het jaar 2019.

Moppereend is mopperig. Haar vijver is opgedroogd en er is niemand die met haar wil spelen. Tenminste… dat vindt zij. Want ze wil niet gaten graven met hond. Niet met Varken in de modderpoel. Niet kraaien met Haan. Niet soezen met Schildpad. Niet een lekker hapje eten met Geit. Dus… NIEMAND wil met haar spelen. En dan wordt ze ook nog achtervolgd door een grijs wolkje dat boven haar hoofd steeds donkerder en groter wordt.
Wat voor een wolk was dit?
Was het een SOMBERwolk?
Was het een TREURwolk?
Of zou het… was het… een MOPPEREENDwolk?
Zou hij altijd de zon verduisteren?
Kon hij BARSTEN?
En met het barsten van de wolk komt alles goed in dit verhaal, waarbij je ongetwijfeld in de lach schiet. (Of het wordt ook tijd voor een wolkbreuk boven je hoofd!)

Een Huis voor Harry gaat over de dikke kater Harry. Eigenlijk gaat Harry liever niet naar buiten, want binnen is het veiliger. Tot Vera de vlinder hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis…?

Voorlezer tijdens ons voorleesontbijt is acteur en buurtbewoner Piet van der Pas, onder meer bekend van de Club van Sinterklaas.

Waarom voorlezen?
Voorlezen maakt je leuker! Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip .

Het ontbijt start om 9.30 uur, het voorlezen begint om 10.00 uur en duurt ongeveer 20 minuten.
Let op: zowel ouders als kind moeten een kaartje kopen voor het Voorleesontbijt.