Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Ketelsessies | Sofie de Klerk

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Van t Hart

vr 14 feb | 20.30 KETELHUIS | Online €10 | Kassa €12 | Ooievaarspas 50%

Valentijnsconcert, van chanson en kleinkunst tot klassiek

Nieuw: Ontdek 1 keer per maand op vrijdagavond nieuw muzikaal talent tijdens de intieme Ketelsessies!

Laat je verrassen door nieuwe artiesten uit de meest uiteenlopende muziekgenres tijdens onze intieme Ketelsessies! In het sfeervolle Ketelhuis zie je van dichtbij de vingers over snaren gaan, zweven prachtige klankkleuren je oren in en word je meegesleept door poëtische teksten.
Iedere maand staat een andere artiest op het podium, een unieke kans om bijzonder talent en nieuwe muziek in een bijzondere setting te ontdekken!
Een kaartje voor een Ketelsessie is slechts € 10,-

Voor het valentijnsconcert ‘van ‘t hart’ werkt accordeoniste/theatermaakster Sofie de Klerk samen met Michal Buczkowski (Viool) en Joris van Deventer (Drums). Het programma bestaat uit verschillende liederen die uiteen lopen van chanson en kleinkunst tot klassiek.

Sofie: "Er zijn zwijmel momenten, ontroerende en soms een beetje venijnige momenten. Want de liefde kent vele kanten. Als je het hebt, raak je het kwijt en als je het zoekt kun je het niet vinden. Liefde kent afwijzing, verdriet maar ook intens geluk. Het is een spel, een kwestie van daten en onvoorwaardelijke ‘self love’. We hebben allemaal weleens wat meegemaakt. Dit concert is geschikt voor koppels, hoopvolle en minder hoopvolle singles. Ik steek je een hart onder de riem en geef je een kijkje in mijn liefdesleven. Want ja er moet mij toch echt wel iets van het hart."

De Nederlandse accordeoniste/theatermaakster Sofie de Klerk laat zich niet vangen door de grenzen van haar instrument; integendeel. Omdat een accordeon doorgaans niet in een orkest past, schrijft de klassiek geschoolde de Klerk intense, verhalende performances met zang en spel rond haar prachtige instrument. Met het kleine orkest op haar schoot brengt ze je de mooiste liederen van grote namen als: Jacques Brel, Kurt weill en Mozart. Ze maakte een enorme indruk met haar afstudeervoorstelling ‘Nadezhda’ (2019) die plaats vond in het anatomisch theater van Rijksmuseum Boerhaave te Leiden. Dit kenmerkt ook het werk van Sofie, ze is altijd op zoek naar een bijzondere combinatie van muziek, theater en locatie.Sofie speelde op verschillende festivals in verschillende settings zoals: Down the rabbit hole, Dag van de romantische muziek, Café theater festival, het Grachtenfestival en meer. Naast haar solo werk, werkt zij samen in verschillende combinaties waaronder: Pas de Cygne met Martijn Schrier, duo LaForla met Mattia Petrogalli (Bastrombone), Kroegopera met Jikke van der Velde (sopraan) en Spaceship (hedendaags ensemble gebaseerd in Den Haag). Ze studeerde aan het Koninklijk conservatorium te Den Haag bij An Raskin. In juni 2019 behaalde zij haar master diploma.

Meer weten over Sofie? Kijk dan op haar website!