Sven Ratzke | Where Are We Now

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Een andere kant van Bowie; liedjesschrijver & poëet

Za 15 feb | 20.15 uur GROTE ZAAL | Online €21,50 | Kassa €23,50 | Ooievaarspas 50%

“Ratzke is een man van de wereld, wat een entertainer!”- Volkskrant *****

Dat Sven Ratzke één van de beste Bowie-vertolkers is, had hij met zijn show ‘Starman’ al bewezen. De show zorgde wereldwijd voor furore en Ratzke had van de meester persoonlijk toestemming gekregen om zijn songs te gebruiken. 

Ratzke laat in ‘Where are we now’ een andere kant van Bowie zien: die van de grote liedjesschrijver, de poëet. De nummers komen in een intieme setting keihard binnen. Vergankelijkheid, liefde en de dood zijn terugkerende thema's in Bowies oeuvre. Daarnaast neemt Ratzke, zanger en entertainer, je mee in de vele absurdistische verhalen die tussen fantasie en werkelijkheid balanceren. De mythe wordt gevierd in deze show, die na Berlijn, New York en Sydney nu ook eindelijk in Nederland te zien is!

Van ‘Ground control to Major Tom’ tot ‘Look up here I’m in Heaven’. Ratzke verleidt je, gehuld in prachtige kostuums, door het haast filmische universum van Bowie. Van personage naar personage, van scène naar scène.

Samen met de virtuoze pianist Christian Pabst ontrafelt Sven de nummers van deze grootheid, in een uitgeklede setting van zanger en begeleider.
Met geheel nieuwe en spannende arrangementen duiken zij in het repertoire van Bowie zoals nooit eerder is gedaan.

Grote hits als ‘Heroes’ en ‘Let’s dance’, juweeltjes als ‘Ashes to ashes’ en ‘Lady grinning soul’, erfgoed zoals ‘Lazarus’ en geheel nieuw geschreven songs komen voorbij. Beleef deze nummers in al hun schoonheid, tot de essentie ontbloot.

Bowie, de meest innovatieve, mythische en theatrale popster van de afgelopen eeuw. 

Video uit Starman

Heroes: https://www.youtube.com/watch?v=J4rbGitsbv8

The Man who sold the world: https://www.youtube.com/watch?v=73p_78uzlIg

Reviews

“Ratzke is een man van de wereld, wat een entertainer!”- Volkskrant *****

“Ratzke heeft Bowie in de genen” - NRC *****
“Haunting interpretations of the supernova of cabaret” - Daily Mail **** 

“Ratzkes Bowie interpretaties zijn uniek, en doen het origineel haast vergeten” – Der Tagesspiegel, Berlin **** 
“Ratzke is a must see“ – New York Press ****** 

www.sven-ratzke.com