Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Het opvoedcircus | GEANNULEERD

Stine Jensen & Frank Meester

Za 28 mrt | 20.15 uur GROTE ZAAL | Online €15 | Kassa €17 | Ooievaarspas 50%

Een wervelende theatershow door het opvoeddoolhof.

Vanwege de maatregelen rond het Coronavirus zijn wij helaas genoodzaakt deze voorstelling te verplaatsen naar een nog nader te bepalen datum. Mocht u kaarten hebben gekocht voor deze voorstelling dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Er zijn vast van die dagen dat je verlangt naar de tijd dat er slechts één opvoedbijbel was, die van Dr. Spock. Nu het wemelt van de opvoedadviezen, dringt de vraag zich op: wanneer doe je het goed als ouder? Hoe doe je dat, opvoeden? 

Talloze boeken en opvoedgoeroes schetsen een spookbeeld. We zijn geneigd onze kinderen te veel te verwennen en te beschermen met ‘tefal-jongeren’ tot gevolg. Deze zijn snel gefrustreerd en vertonen manipulatief gedrag. Misschien wordt het tijd om de denkbeelden van verschillende filosofen weer eens tegen het licht te houden. Zoals die van Rousseau: je moet het kind alles zelf laten ontdekken. 

Met humor en zelfspot banen de filosofen Stine Jensen (gescheiden, één dochter van 8) en Frank Meester (getrouwd, twee zonen van begin twintig) zich in deze wervelende theatershow een weg door het opvoeddoolhof. Zij nemen oude en nieuwe denkers mee, van Rousseau en Kant tot De Beauvoir. 

Zin om er even helemaal uit te zijn? Weg van de handenbindertjes, van de oeverloos, eindeloos en wezenloos schermkijkende pubers? Kom naar Het opvoedcircus! 

In november 2017 verscheen eveneens het boek De opvoeders. Wat filosofie de schipperende ouder kan leren.