Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Klassiek in 't Ketelhuis | Ketevan Roinishvili | VERPLAATST NAAR EEN LATERE DATUM

Concertserie

Zo 15 mrt | 11.00 uur KETELHUIS | Online €25 | Kassa €27 | Ooievaarspas 50% | Incl. brunch en drankje naar keuze

Zondagochtendconcert met gezellige brunch na afloop

Zojuist is bekend gemaakt dat er nieuwe maatregelen getroffen dienen te worden in het kader van het coronavirus. Vanwege deze maatregelen zien wij ons helaas genoodzaakt Klassiek in 't Ketelhuis op 15 maart te verplaatsen naar een latere datum. Naar deze nieuwe datum wordt nog gezocht. Mocht u kaarten hebben gekocht voor deze voorstellingen dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Klassiek in ‘t Ketelhuis is een klassieke concertserie met topmusici uit het Nederlandse muziekleven die in de intieme setting van Het Ketelhuis in Theater De Nieuwe Regentes hun kunsten verklanken. Na het concert kan het publiek met de musici genieten van een gezellige en gezonde brunch in de Tearoom van het theater, verzorgd door Phuong & Sophie.

Programma 15 maart
"Roinishvili levert vloeiend en expressief spel", zo oordeelde de Volkskrant over de debuut-cd Nana van celliste Ketevan Roinishvili, waarop volksmuziek uit verschillende landen (waaronder haar geboorteland Georgië) een prominente rol speelt. Volksmuziek loopt als een rode draad door het leven van Ketevan, en vormt ook de inspiratiebron voor de composities die vandaag klinken. Samen met pianist Daan Treur, prijswinnaar van o.a. het Prinses Christina Concours en het Steinway Concours, speelt Ketevan een programma waarin uitbundige vreugde en verstilde weemoed elkaar afwisselen.

De Falla - Suite Populaire Espagnole
Revaz Lagidze - Elegy
Fazil Say - Four Cities
Sulkhan Tsintsadze - Five pieces on folk themes

Over de musici
Celliste Ketevan Roinishvili komt uit een muzikale familie in Tbilisi (Georgië). Zij studeerde aan het Muziek Gymnasium bij Professor Mikheil Khoshtaria tot 2005 en werd aangenomen op het Conservatorium van Tbilisi, waar zij tot Augustus 2008 studeerde bij Professor Tamara Gabarashvili. Zij sloot haar bachelor af onder leiding van Dmitri Ferschtman en haar master examen onder leiding van Floris Mijnders. Ook studeerde zij in Wenen bij Professor Reinhard Latzko. Ketevan sloot haar examens af met de hoogst mogelijke onderscheiding. Ketevan won diverse nationale en internationale prijzen waaronder het Georgisch nationaal concours en het Servais international concours. Zij werkte samen met musici als Maria Milstein, Dmitri Ferschtman en Natalia Gutman. Ook soleerde zij met diverse orkesten en werkte samen met dirigenten als Adrian Prabava en Cem Mansur. Ketevan treedt regelmatig op in binnen- en buitenland, onder andere in het kader van het Dutch Classical Talent Concours en de ‘Servais society’. In november 2016 speelde Ketevan in het kader van de New Masters on Tour.
Samen met pianist Daniël Kool speelde zij o.a. in het Concertgebouw te Amsterdam en de Slovak Philharmonic te Bratislava. Ketevan tourde door Nederland, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Duitsland, Rusland, Georgië en België. De Russische dirigent Lev Markiz en de ‘Stichting vrienden van het Conservatorium van Tbilisi’ maakten het mogelijk voor Ketevan om in Nederland te komen studeren. Met hun hulp was het ook mogelijk haar huidige cello aan te schaffen. Haar strijkstok is een ‘Fetique’ en wordt geleend van het Nationaal Instrumentenfonds (NMF). 

Info: www.ketevanroinishvili.com

Pianist Daan Treur werd op jonge leeftijd toegelaten tot de School voor Jong Talent aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar hij bij Marlies van Gent studeerde. Daan vervolgde zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Mila Baslawskaja. Hij won diverse prijzen op verschillende Nederlandse Concours, waaronder Prinses Christina Concours, SJMN en Steinway Concours en volgde masterclasses bij o.a. Franco Scala, Konstantin Bogino en Tamara Podoubnaya. Daan is een veelzijdige kamermuzikant en speelt als vaste pianist op kamermuziekfestivals in o.a. Portugal, 

Frankrijk, Italië, Kroatië en Uruguay. Daarnaast is hij een graag geziene gast in het New European Ensemble. Samen met zijn partner Nataša Grujić (violiste) vormt Daan een vast duo. Info: www.daantreur.com