Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

SOUL #3 Co-Creation | GEANNULEERD

Persoonlijkste voorstelling door Jérôme Meyer en Isabelle Chaffaud.

Za 4 apr | 20.15 uur GROTE ZAAL |

Een vergrootglas op gezamenlijk makerschap.

Wat gebeurt er precies wanneer we een creatieproces instappen, hoe vrij en onafhankelijk zijn we daar echt in? Die vraag vormde het uitgangspunt voor SOUL #3 Co-Creation, de nieuwe voorstelling van de Haagse dansmakers Jérôme Meyer en Isabelle Chaffaud. Vanuit hun unieke perspectief legt het duo het vergrootglas op de dynamiek van het gezamenlijk makerschap en de co-creatie met hun dansers. Tegelijkertijd trekt de voorstelling herkenbare parallellen met het dagelijks leven. De persoonlijkste voorstelling in het SOUL-vierluik van MEYER-CHAFFAUD is op 4 april te zien in De Nieuwe Regentes. 

Isabelle en Jérômes eigen ervaringen als danser, als stel en als choreografieduo vormden de inspiratie voor de voorstellingstekst die toneelschrijver Hans van den Boom schreef. 

Voordat SOUL #3 Co-creation te zien is, zijn maximaal 20 bezoekers welkom om 20 minuten voor aanvangstijd een stukje van de voorstelling vorm te geven, samen met de dansers. Vervolgens neemt men plaats op de tribune om de voorstelling als publiek te beleven. Nieuwsgierigen kunnen zich aanmelden door een gratis ticket te bestellen via onze website.
Wie meedoet aan deze activiteit dient wel in het bezit zijn van een kaartje voor de voorstelling.  

“Wij brengen voor u een ode aan de kwetsbaarheid, omdat we deze van jongs af aan leren af te schermen. Ode aan het fragiele, aan het niet weten, omdat daar de broedplaats van het scheppen schuilt, weg van de stress die alles vermist en vertroebelt, ode aan die broedplaats, ode aan de angst, die geen vijand hoeft te zijn, het is juist de ontkennende en verborgen angst die als een infiltrant denkt je te beschermen, maar deze insluipende infiltrant is onze grootste vijand.” – uit SOUL #3 Co-creation 

Met Van den Booms tekst zochten de makers hun performers op en co-creërden met hen de choreografie en bewegingstaal van de voorstelling: ‘Wij werken altijd vanuit de persoonlijke kracht van de individuele dansers, en besteden bij het maken van de SOUL-voorstellingen extra aandacht aan de wisselwerking die er tussen de dansers en het publiek bestaat. Dat dansers dat contactmoment met het publiek weten te verzilveren in onze voorstellingen vinden we ontzettend belangrijk en spannend.’ Of het nu juist de vier krachtige dansers zijn, de vaak herkenbare ontboezemingen en reflecties of -voor wie wil- het interactieve element: SOUL #3 Co-Creation belooft een intieme voorstelling te worden die raakt.  

Over  het SOUL vierluik  
Met de SOUL-serie verdiepen choreografen Jérôme Meyer en Isabelle Chaffaud sinds 2017 hun zoektocht naar de ware natuur van de mens. Na SOUL #1 Audience waarin het publiek centraal stond, kreeg het publiek met SOUL #2 Performers op een unieke manier een blik in de binnenwereld van de performers. SOUL #3 vormt een reflectie op 15 jaar artistieke samenwerking van Meyer en Chaffaud zelf. In de voorstellingenreeks combineren de makers hun poëtische, ruige en altijd persoonlijke danstaal met het gesproken woord en video.  

MEYER-CHAFFAUD - Jérôme Meyer en Isabelle Chaffaud 
In hun artistieke carrière ontwikkelden Jérôme Meyer en Isabelle Chaffaud zich van excellente dansers bij toonaangevende gezelschappen als Nederlands Dans Theater 1 en Batsheva Dance Company tot prijswinnende dansmakers van wie het werk nationaal en internationaal toert. Met hun eigenzinnige en tegelijkertijd fijnzinnige aanpak weten Jérôme en Isabelle een publiek van zowel doorgewinterde danskijkers en dansliefhebbers te bekoren als een nieuwe generatie theaterpubliek voor de dans te winnen.  

Reviews:
“Zelden zijn dansers zo vriendelijk, dichtbij en benaderbaar als in voorstellingen van het Haagse choreografenduo...” – Volkskrant 

“Claire Hermans, Konstantinos Kranidiotis, Yulia Kalinchenko en Diana Senauskaite wringen zich in bochten en dansen dronken, gepijnigd, scheef, uitdagend, schokkerig, wanhopig, maar uiteindelijk gelukkig met hun mogelijkheden. Hun woeste duetten en trio’s boeien.”  – Theaterkrant.nl 

“Samen dans maken als voorbeeld voor samenleven. SOUL #3 Co-Creation is intiem, zonder erotiek.” – Cultuurpers.nl 

“I think it's so special, with every performance that I have seen from Isabelle and Jérôme the audience left the venue feeling more open than when they entered.”  - publieksreactie 
 

Credits 

Concept/Regie Jérôme Meyer, Isabelle Chaffaud 

Choreografie De performers i.s.m. Jérôme Meyer en Isabelle Chaffaud 

Dansers Claire Hermans, Konstantinos Kranidiotis, Yulia Kalinchenko, Diana Senauskaite 

Licht Albert Tulling