Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Compañía Maria “la Serrana”

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Santuario

Za 4 jul | 18.30 & 21.00 uur GROTE ZAAL | €25 incl. drankje

Intense flamenco uit het mystieke Andalusië

Juan José Amador                          zang
Pepe de Pura                                    zang
María “la Serrana”                           dans
Luis Amador                                     gitaar
Antonio Moreno  “Polito”               special guest dans
Joline Uljee “la Yoli”                       local especial guest


Flamenco danseres María “La Serrana” leerde dansen van vele grote meesters, altijd in ziguenerstijl . Maar wie de flamenco goed kent, ziet dat zij doorkneed is in de stijl van de Farruco familie. Haar stijl is daardoor vinnig, sensueel en puur.  

In Santuario gaat  María “la Serrana” op zoek naar de oorsprong en de ziel van de flamenco. De kunst ontstond als hartekreet van de Andalusische bevolking en was het antwoord op de vervolging van de Joden, Moren en Zigeuners. Vooral bij de zigeuners is de flamenco het plakmiddel in hun gemeenschap geworden door de eeuwen heen. Het leven en de dood werd bezongen, in de familie, op straat en in (geloofs) bijeenkomsten. Veel momenten in het leven worden bovendien op een andere manier als heilig beschouwd, en voor elk is een speciale zang- en dansvorm. In deze gedurfde voorstelling gaan we deze intieme, intense stijlen voor het eerst allemaal samen op een podium. Samen met de razend populaire zigeuner danser Antonio Moreno “Polito”, neemt María ons mee op een reis naar binnen, met als leidraad altijd de zuivere en gepassioneerde flamenco. Natuurlijk brengt María ook een locale special guest mee. In ons theater is dat Joline Uljee, “la Yoli”

Santuario gaat in premiére in ons theater! We hebben door de huidige maatregelen beperkt plaats. Het belooft een bijzondere ervaring te worden. Reserveer je plaats van tevoren

www.laserrana.eu