Aleksandra Popovska & Zoli Soos

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988ZomerZout Festival | Melange van Balkan, klassiek en improvisatie

Vr 28 aug | 19.00u | GROTE ZAAL | €10,- incl. drankje

Voorprogramma met talent uit de buurt: Aysia & B&B

Op vrijdag 28 augustus sluiten we het ZomerZout Festival af met Aleksandra Popovska & Zoli Soos! 
In het voorprogramma staat singer/songwriter Aysia en dansgroep B&B.

Met grote creativiteit, enorme ritmische soliditeit en een enorme melodische eigenschap, nemen Aleksandra en Zoli je mee op reis naar het zuiden van Europa, waarbij ze de geesten van hun Balkan-voorouders oproepen, vermengd met hun eigen muziekinvloeden (klassiek, R & R, hedendaags). Verwacht traditionele snaarinstrumenten (tambura en dulcimer), blaasinstrumenten (kaval en duduk), piano, gitaar en zang te horen. Hun muziek heeft een vrijheid van jazz maar klinkt niet als jazz, de precisie van klassieke muziek, maar klinkt niet als klassieke muziek, de eerlijkheid van volksmuziek, maar het is geen volksmuziek. Nieuwsgierig? Laat u verrassen!

Aleksandra Popovska (NL / MK) en Zoli Soos (NL / HU) zijn een akoestisch duo met Balkan-roots. Beide professionele muzikanten ontmoeten ze tijdens het studeren van muziek aan de HKU in 2004. Sindsdien gaan ze op een unieke muzikale reis, waarbij ze vele concerten geven in binnen- en buitenland in verschillende projecten: Barbar Project, Vinsky, Nomad Project, Tribute to Joni Mitchell, Macedonische Music Tales, etc., Ze verschijnen op vele wereldmuziekfestivals (Music Meeting, Gipsy Festival Tilburg, Dag van de Wereld Muziek Rotterdam, etc). Samen presenteerden ze al verschillende platen van uitstekende kwaliteit: Raam O’Lash, LP An The Moon Shines On, EP Carpe Diem.

Bekijk hier het volledige programma van ZomerZout Festival.