Tess et les Moutons Trio

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988ZomerZout Festival | Franse chansons die hart en ziel raken

Vr 14 aug | 19.00u & 21.15u | GROTE ZAAL | €10,- incl. drankje

Voorprogramma met talent uit de buurt: Banat Laklak en Tobias Wenting

Op vrijdag 14 augustus feesten we op de Franstalige chansons van Tess et les Moutons trio. Een uitbundige avond waar het geen ramp is als er wijn wordt gemorst.
Het voorprogramma zal ingevuld worden door Banat Laklak (dans) en Tobias Wenting (muziek).

Over Tess et les Moutons
De eerste keer dat Tess van der Zwet Jacques Brel hoorde sloeg de bliksem in. Inmiddels zijn Tess en haar Moutons honderden shows verder, hebben ze een liefdevol ontvangen EP uitgebracht en stond Tess in juli 2019 in Paradiso hun recent verschenen ode ‘Mon Paris’ te zingen. Maar elk optreden draait nog steeds om de essentie: de menselijke ziel naar de oppervlakte trekken zoals alleen het Franse levenslied dat kan. Met originals van Brel, Piaf en Aznavour, vertaalde klassiekers en eigen werk.

Ze doen dat met een onweerstaanbaar joie de vivre en de ballen om de ongecastreerde versie van chansons te laten horen: het mag ingetogen en mooi zijn, maar het mag ook lelijk zijn, grotesk. En keer op keer blijken de oerkrachten van het chanson een magnetisme te bezitten van heb ik jou daar: meezingen, tranen in de ogen en gelukzalige koppen over de volle breedte. Tess et les Moutons op het podium is een emotionele rollercoaster die altijd eindigt in een uitbundig feestje, met alle maskers af.

Testimonials
“En dan komt er een dame uit Den Haag. Die schrijft gewoon wat mij betreft dé zomerhit van 2019. In het Frans. “Mon Paris”. Én ze heeft een band die ze ‘Tess en de schapen’ noemt. Dan kun je bij mij niet meer stuk en moet je gewoon hier op het podium komen.”
– Leo Blokhuis tijdens de Hitklup in Paradiso, 2019

“Wat een heerlijk lied over Parijs. Een chanson waarin de zomer gloeit en uit de Seine slurpt. Door de ontembare Tess van der Zwet en haar Moutons. Zoals ze in Frankrijk zeggen: ‘Cheque this outeu’!"
– Bart van Loo (Chanson- en Frankrijkkenner en auteur) over ‘Mon Paris’, 2019

‘Wat een band zijn jullie. Zang, muziek, compositie… Ik kreeg soms tranen in mijn ogen.’
– Ronald Giphart, 2015

‘C’était un miracle! T’ess fait pour ca.’
– Kasper van Kooten, 2015

Bekijk hier het volledige programma van ZomerZout Festival.