Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Tim Akkerman

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988ZomerZout Festival | Persoonlijke brief die iedereen mag lezen

Vr 21 aug | 19.00u & 21.15u | GROTE ZAAL | €10,- incl. drankje

Voorprogramma met talent uit de buurt: leerlingen van Sitra Bonoo & Giovanna's Zoo

Op vrijdag 21 augustus kun je genieten van de singer-songwriter skills van Tim Akkerman (solo). 
Het voorprogramma zal ingevuld worden door de leerlingen van Sitra Bonoo (dans) & Giovanna's Zoo(muziek).

Biografie Tim Akkerman (2019)

Je zou denken dat als je al 20 jaar muziek maakt, een nieuw album releasen niet meer heel spannend is. Niks is echter minder waar voor Haagse muzikant Tim Akkerman. En dat komt omdat hij in 2019 iets doet wat hij nog nooit gedaan heeft. Wie zijn nieuwe plaat Lions Don't Cry hoort, meent waarschijnlijk dat hij terug is naar waar hij begon: het is een rockplaat van jewelste die doet denken aan zijn tijd als frontman van Di-rect. Toch is er meer aan de hand. Na een uitverkochte club- én theatertour met 'Tim Sings The Boss', waarbij hij nummers van zijn grote held Bruce Springsteen ten gehore bracht, herontdekte hij zijn liefde voor Amerikaanse rock. Hij liet deze liefde voor Bruce en Pearl Jam voor zich spreken en schreef tien nummers die recht uit het hart kwamen. Lions Don't Cry is een zeer persoonlijk album geworden. Na veertien jaar huwelijk is Tim een alleenstaande vader, en combineert hij zijn muzikant-schap met de liefde voor zijn kinderen. Het verwerken van zijn relatie loopt als een rode draad door Lions Don't Cry: van verdriet bij zijn kinderen tot zelf een nieuwe weg inslaan - het album klinkt als een persoonlijke brief die iedereen mag lezen. Wat Tim ook nog nooit gedaan heeft, is zijn band op de voorgrond zetten. Na bijna tien jaar samen spelen, kriskras door heel Nederland, is zijn vaste band een hechte vriendengroep geworden. Niet meer dan logisch om dan als één geheel naar buiten te treden. Vanaf de release van eerste single Underestimate gaat de band als 'Tim Akkerman & The Ivy League' door het leven. Of, zoals Tim zelf zegt: 'Als het goed voelt, moet je het gewoon doen.' En dat is 2019 in een notendop. Het voelt goed, en de band gaat het gewoon doen: een zeer persoonlijk album releasen, een tour als vriendengroep door heel Nederland, en tien nieuwe liedjes ten gehore te brengen die waarschijnlijk vele emotionele snaren gaan raken bij oude én nieuwe fans. Ontzettend spannend, zelfs na 20 jaar muziek maken. Maar als het goed voelt…


Bekijk hier het volledige programma van ZomerZout Festival.