Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Internationaal Turks Theater Festival Den Haag

Tickets »

Let op!De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Turks Festijn 2

Do 15 okt | 20.30 uur | GROTE ZAAL | Kaartverkoop via gezelschap

Stichting Sanatolia

De tweede editie van ‘’Turks Festijn’’ is weer op komst! De voorstelling, die vorig jaar met ongeveer 60 Turks-Nederlandse jongeren en volwassenen het publiek laaiend enthousiast wist te maken, heeft dit jaar weer veel bijzonders in petto.

Stichting Sanatolia verwelkomt het publiek dit jaar met een wel erg bijzondere gast, namelijk niemand minder dan acteur en regisseur Ahmet Yenilmez, die tijdens de tweede editie van ‘’Turks Festijn’’ de prijs voor ‘’Respect voor de Uitstekend Kunstenaar’’ zal ontvangen. Daarnaast zullen er ook dit jaar bijzondere voorstellingen gepresenteerd worden door de leerlingen van Stichting Sanatolia. Zo zullen er niet alleen theatervoorstellingen zijn, maar ook volksdansen, een koor en muzikanten met gitaren en de Turkse Bağlama.

Tijdens de avond zal art director Tamer Barış Ülger een toespraak houden en zullen het Koor en Gitaar groep van Sanatolia, de Bağlama groep onder de leiding van muzikant Deniz Gündoğdu en zanger Serhat Aydoğan het publiek vermaken met Anatolische muziek. De presentator van de dag is Osman Doğan, art director en regisseur van Tiyatro Külliyen in Turkije. Naast het muziekfestijn zullen de gasten ook genieten van Turkse volksdansen door de Volksdansgroep van Sanatolia, onder de leiding van Sadık Yeşil.

Het festival, dat honderden bezoekers verwacht  maakt zich klaar om verschillende theater groepen, waardevolle regisseurs, toneelspelers en script schrijvers die in Europa en Turkije actief zijn te verwelkomen. Er zullen 6 toneelvoorstellingen, 4 kindervoorstellingen, panels, interviews en acteer- en scenario workshops plaatsvinden.

Het festival poogt om waardevolle kunstenaars samen te brengen met Turkse en Nederlandse bezoekers, om op die manier Europa kennis te kunnen laten maken met Turks theater en de culturele structuur van Anatolië middels de verzoenende kracht van kunst en cultuur. Mis dit spectaculaire festijn niet.