Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

El Hâl | Online | Introductie over El Hâl-dans en -trance

Deze activiteit maakt deel uit van Festival Sacred Songs.

Vr 27 nov | 20.00 - 21.00 uur | ALTERNATIEVE LOCATIE | Gratis, wel graag aanmelden via mail@denieuweregentes.nl |

Bouchra Arbaoui, Fazle Shairmahomed en Laudie Vrancken vertellen over hun fascinatie voor rituele dans- en bewegingsvormen

Deelname aan deze introductie is gratis, maar meld je wel even aan via mail@denieuweregentes.nl! We sturen een bevestiging en op de dag zelf ontvang je de gegevens om deel te nemen via zoom.us.

Via zoom organiseren we een introductie over de workshops die Saïda Naït-Bouda eind januari zal geven. De initiatiefnemers Bouchra Arbaoui, Fazle Shairmahomed en Laudie Vrancken vertellen over hun fascinatie voor rituele dans- en bewegingsvormen, voorouderschap, dekolonisatie en hun ervaringen. El-Hâl is de staat van goddelijke aanwezigheid in extatische en trancerituelen in Noord-Afrika. Saïda Naït-Bouda heeft de essentie en geest van deze tradities behouden in een hedendaagse levende bewegingskunst.

Workshopweekend El Hâl-dans met Saïda Naït-Bouda
Ervaar een hedendaagse transmissie van Rituelen uit Noord-Afrika

Als dochter van Algerijnse ouders en geboren in Frankrijk raakte Saïda Naït-Bouda gefascineerd door het hart en de ziel van de Noord-Afrikaanse Rituelen. Zij onderzocht de oorsprong van rituelen en genezende archaïsche bewegingen en verwerkte deze kennis in haar hedendaagse kunst en haar werk als danseres, docent en choreograaf. Saïda Naït-Bouda neemt je mee naar een eeuwenoude bron in een hedendaagse bewegingskunst: El-Hâl.