Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

El Hâl | Masterclass | Van Tranen Naar Trance

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Deze masterclass maakt deel uit van Festival Sacred Songs

Za 28 nov | 12:00 - 18:00 | STUDIO | €50 | Ooievaarspas 50% |

'De kunst van het tranen’

De workshop put uit de tradities van Afrikaanse extatische ceremonies zoals de Zar (Egypte) en de Hadra's (Maghreb). De bewegingen zijn diep geworteld in de aarde, repetitief en collectief. Ze verbinden ons met de kosmische elementen, leren ons loslaten en vernieuwen onze levensenergie. Na een warming-up specifiek voor deze dansen, dompelen we ons onder in de praktijk van de ruwe bewegingen van rituele dansen volgens de El Hâl-methode, met als kernelementen aarding en verbinding. 

Voor: vrouwen en mannen: (semi)professionals.
De workshop is inclusief een pauze, neem iets te eten en drinken mee. 
 

Als dochter van Algerijnse ouders en geboren in Frankrijk raakte Saïda Naït-Bouda gefascineerd door het hart en de ziel van de Noord-Afrikaanse Rituelen. Zij onderzocht de oorsprong van rituelen en genezende archaïsche bewegingen en verwerkte deze kennis in haar hedendaagse kunst en haar werk als danseres, docent en choreograaf. Saïda Naït-Bouda neemt je mee naar een eeuwenoude bron in een hedendaagse bewegingskunst: El-Hâl.