Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

El Hâl | Interactieve lezing van Saïda Naït-Bouda

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Deze lezing maakt deel uit van Festival Sacred Songs

Vr 27 nov | 19.30 uur | KETELHUIS | €10 incl. drankje | Ooievaarspas 50% |

Over El Hâl-dans en -trance

Tijdens deze avond zal Saïda Naït-Bouda samen met Bouchra Arbaoui haar kennis en ervaring over El Hâl-dans met ons delen en het publiek uitnodigen voor een moment van collectieve oefening. El-Hâl is de staat van goddelijke aanwezigheid in extatische en trancerituelen in Noord-Afrika. Saïda Naït-Bouda deelt haar kennis over een hedendaagse levende bewegingskunst die haar essentie en geest heeft behouden. Trek voor deze lezing/presentatie comfortabele kleding aan. Open voor iedereen.

Als dochter van Algerijnse ouders en geboren in Frankrijk raakte Saïda Naït-Bouda gefascineerd door het hart en de ziel van de Noord-Afrikaanse Rituelen. Zij onderzocht de oorsprong van rituelen en genezende archaïsche bewegingen en verwerkte deze kennis in haar hedendaagse kunst en haar werk als danseres, docent en choreograaf. Saïda Naït-Bouda neemt je mee naar een eeuwenoude bron in een hedendaagse bewegingskunst: El-Hâl.