Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

GEANNULEERD | Ud Festival

Al een kaartje gekocht? Wij nemen contact met je op.

Za 14 nov. | GROTE ZAAL | Tickets volgen binnenkort | Ooievaarspas 50%

Een ode aan de 'koning van de ud' met een selectie van klassiekers

Eerbetoon aan Farid Al Atrash feat. Hakim en het Amsterdams Andalusisch Orkest
Het Amsterdams Andalusisch Orkest nodigt de zanger en ud-speler Hakim uit om een ​​speciaal eerbetoon aan Farid Al-Atrash (1910-1974) te brengen. Deze ‘King of the Ud’ stond bekend om zijn uitstekende spel en pure, gepassioneerde stem. Zijn liedjes gingen voornamelijk over liefde, inspirerende generaties in de hele Arabische wereld, en hij wist lange improvisaties op de ud te verweven met zijn zang. Het concert wordt gegeven onder leiding van de muzikaal leider van de AAO, Abderrahim Semlali, die samen met Hakim een ​​selectie van al-Atrash klassiekers heeft samengesteld.
Hakim veroorzaakte een sensatie als popzanger in Spanje. Geboren in Marokko, woont hij nu grotendeels in Andalusië, en zijn muziek is een eclectische mix van pop, flamenco en Arabische muziektradities, met wortels in onder meer Egyptische vocale klassiekers. Voor deze concerten verdiepte hij zich in het werk van al-Atrash, dat hij met de grootste zorg interpreteert.

Het Ud festival is geheel gewijd aan het snaarinstrument dat de muzikale brug vormt tussen oost en west. De ud maakte ooit een lange reis van Bagdad naar Andalusië en vormde de basis van een muzikale revolutie in het Westen. Het instrument keert nu terug in een aantal muziekgenres: in de jazz brengt het innovatie; in spirituele muziek raakt het diep in de ziel; en in het moderne klassieke repertoire klinkt steeds vaker het kenmerkende ud-geluid, zowel als solo- als orkestinstrument.

Programma
17:45 & 19.45 uur: Documentaire (Ketelhuis) 
19:00 & 21.00 uur: Concert Tribute to Farid Al Atrash feat. Hakim and Amsterdams Andalusisch Orkest (Grote zaal)

Je kunt een combiticket kopen voor de documentaire + concert (incl. 2 drankjes) óf een los ticket voor het concert (incl. 1 drankje)

English
The Amsterdams Andalusisch Orkest invites the singer and ud player Hakim to perform a special Tribute to Farid Al-Atrash (1910-1974). This ‘King of the Ud’ was known for his outstanding playing and pure, passionate voice. His songs were mainly about love, inspiring generations throughout the Arab world, and he managed to interweave long improvisations on the ud with his vocals. The concert will be given under the leadership of the musical director of the AAO, Abderrahim Semlali, who together with Hakim has compiled a selection of al-Atrash classics.

Hakim has caused a sensation as a pop singer in Spain. Born in Morocco, he now lives largely in Andalusia, and his music is an eclectic mix of pop, flamenco and Arabic musical traditions, with roots in Egyptian vocal classics, among other sources. For these concerts he has immersed himself in the work of al-Atrash, which he interprets with meticulous care.