Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

El Hâl | Workshop | VrouwenRituelen van de Imazighen/Berber

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988GEANNULEERD | Deze activiteit maakt deel uit van Festival Sacred Songs.

Zo 31 jan | 11:00 - 17:00 | STUDIO | €50 | Ooievaarspas 50% |

We nemen contact op met alle mensen die een ticket hebben gekocht

Geen folkloristische workshop, heilig ritueel of danstechniek, maar een methode die ons uitnodigt om de archaïsche/archetypische bewegingen in onszelf te herontdekken. Een collectieve reis waarin we de verankering in de aarde en de kracht van het vrouwelijke verkennen door de verbinding met de buik te regenereren. De workshop put uit de tradities van de feestdansen uit Chaouyas-land (Aurès-Algerije) en de vrouwelijke trancedansen (Hadra’s). Maak verbinding met kosmische en tellurische elementen, laat spanningen los en vernieuw je energie! Voor: vrouwen met bewegings-of danservaring. De workshop is inclusief een pauze, neem iets te eten en drinken mee. 

Meer informatie: https://www.saidanaitbouda.com/danses-de-transe-et-rituels/a-propos-d-el-hal/ 

Workshopweekend El Hâl-dans met Saïda Naït-Bouda
Ervaar een hedendaagse transmissie van Rituelen uit Noord-Afrika

Als dochter van Algerijnse ouders en geboren in Frankrijk raakte Saïda Naït-Bouda gefascineerd door het hart en de ziel van de Noord-Afrikaanse Rituelen. Zij onderzocht de oorsprong van rituelen en genezende archaïsche bewegingen en verwerkte deze kennis in haar hedendaagse kunst en haar werk als danseres, docent en choreograaf. Saïda Naït-Bouda neemt je mee naar een eeuwenoude bron in een hedendaagse bewegingskunst: El-Hâl.