Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Theater na de Dam | Oorlog in de Weimarstraat

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Een theatrale online-wandeling met Het Nationale Theater

Di 4 mei 2021 | ONLINE | €7,50 per huishouden |

Over zwemmen tussen de Duitse soldaten en hoe de Weimarstraat nu soms ook oorlog voert.

LET OP! Door omstandigheden werd deze voorstelling geannuleerd. Je kunt hem online wel beleven op hnt.nl/pQrlMtY/oorlog-in-de-weimarstraat

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ruim twintig Haagse jongeren verdiepen zich in de verhalen van hun stad ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. De rode draad van hun onderzoek is ruim anderhalve kilometer lang: de Weimarstraat. Een straat vol culturen, met de Libanees Ami’s, de Poolse supermarkt Zabka Polski Sklep, de Nederlandse Hakkenbar, de Indische Toko Toet en de Syrische lunchroom Al Rais.

De verhalen uit het verleden komen samen in de straat van 2021. Over hoe de Duitse soldaten tussen de Haagse zwembadgebruikers zwommen, terwijl de houten deurklinken ontvreemd werden om het vuur op te stoken. Over oorlog, die ook in Indië en Polen plaatsvond. Over hoe de oorlog een stempel drukte op de verschillende gemeenschappen in Den Haag en hoe deze samenleefden in de stad.

(Oud)bewoners uit de straat en omgeving deelden hun verhalen en herinneringen met de jongeren over de straat in oorlogstijden. Onder begeleiding van diverse theatermakers zetten zij deze verhalen om in een nieuwe vertelling. Het resultaat: een theatrale wandeling door de Weimarstraat, uitmondend in De Nieuwe Regentes.

Hoe werkt het?
Je koopt een routekaart voor 1 huishouden binnen een tijdslot. Deze routekaart is 15 minuten voor aanvang van het tijdslot op te halen bij De Nieuwe Regentes (Weimarstraat 63). Als huishouden wandel je de route door het Regentessekwartier, die eindigt op het Regentesseplein. De route duurt ongeveer 90 minuten. Op 4 mei zal tijdens de route die om 19.00u start stil worden gestaan bij het herdenkingsmoment van 20.00u.