Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Workshops rond de buurtexpositie 'Kroongetuigenissen'

Maak kennis met de 'taal' van de schildering

Vrijdag 16 juli | 10.00 - 13.00 uur | GEBOUW | € 5, inclusief materiaal/koffie/thee |

Voor alle niveaus; van beginners tot (ver)gevorderden

In Theater De Nieuwe Regentes (DNR) is op het ogenblik de tentoonstelling ‘Kroongetuigenissen’ te zien van werken gemaakt door buurtbewoners. Misschien heb je de oproep gezien en mee willen doen, maar niet geweten hoe dat aan te pakken? Of heb je na het inzenden van je werk de smaak te pakken en ben je nieuwsgierig naar wat je nog meer kan? Goed nieuws! De DNR organiseert een aantal schilder/teken workshops. Workshops die er speciaal op gericht zijn, je te helpen starten met schilderen en/of tekenen of je nieuwe inspiratie te geven. De vlakken waaruit een schildering bestaat, gaan een spel aan met elkaar. Als maker kan je ermee schuiven en zo plaatsen, dat de ruimte tussen de vlakken ook mee gaat spreken. In collages bijvoorbeeld is dat spel optimaal te spelen.

Onderwerp
Je maakt in deze workshops kennis met de ‘taal’ van een schildering. De zeggingskracht van een schildering of tekening ontstaat door de manier waarop je werkt. Als je je arm krachtig en hoekig beweegt, kan de lijn fel als een bliksemschicht worden. Maak je ronde, golvende bewegingen, dan wordt de lijn als een golf of licht als een donsveertje.

Voor wie
Door de speciale benadering in de workshops zijn deze geschikt voor zowel mensen die willen kennismaken met schilderen of tekenen als voor degenen die hun blik willen verruimen en manier van werken willen verfrissen. Er worden handvaten gegeven die je helpen om dát te schilderen wat je wilt uitdrukken en wat je kunt doen als het tekenen of schilderen even stokt.

Door wie
De workshop wordt gegeven door Alice Bakker. Zij heeft een eigen kunstpraktijk en een ruime ervaring in het geven van teken- en schilderlessen.

Meld je aan!
We werken in afwisselende opdrachten met grafietstift, houtskool, acrylverf en met collages. En in een kleine groep van 8 maximaal 10 deelnemers, volgens de dan geldende Covid-regels.
Zin om mee te doen? Meld je dan snel aan.

Bezoek ‘Kroongetuigenissen’, een tentoonstelling van werken gemaakt door buurtbewoners.