Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

El Hâl | Korte voorstelling en interactieve lezing over El Hâl-dans en -trance

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Met Saïda Naït-Bouda en Bouchra Arbaoui

Vr 29 okt | 20.00 uur | KLEINE ZAAL | €10 incl. drankje | Ooievaarspas 50% |

Ervaar een hedendaagse transmissie van Rituelen uit Noord-Afrika

Tijdens deze avond zal Saïda Naït-Bouda beginnen met een korte - nog in de onderzoeksfase - performance om vervolgens samen met Bouchra Arbaoui haar kennis en ervaring over El Hâl-dans met ons delen en het publiek uitnodigen voor een moment van collectieve oefening. Titel van de korte voorstelling die nog in ontwikkeling is: 'Algerijnse vrouwen 1960'. Thema van het stuk is 'dekolonisatie van het lichaam. .
El-Hâl is de staat van goddelijke aanwezigheid in extatische en trancerituelen in Noord-Afrika. Saïda Naït-Bouda deelt haar kennis over een hedendaagse levende bewegingskunst die haar essentie en geest heeft behouden. Trek voor deze lezing/presentatie comfortabele kleding aan. Open voor iedereen.

Workshopweekend El Hâl-dans met Saïda Naït-Bouda
Ervaar een hedendaagse transmissie van Rituelen uit Noord-Afrika

Als dochter van Algerijnse ouders en geboren in Frankrijk raakte Saïda Naït-Bouda gefascineerd door het hart en de ziel van de Noord-Afrikaanse Rituelen. Zij onderzocht de oorsprong van rituelen en genezende archaïsche bewegingen en verwerkte deze kennis in haar hedendaagse kunst en haar werk als danseres, docent en choreograaf. Saïda Naït-Bouda neemt je mee naar een eeuwenoude bron in een hedendaagse bewegingskunst: El-Hâl.