Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Hello Cello Dag | Programma

Let op: Coronatoegangsbewijs verplicht

Za 2 okt | vanaf 10.00 uur | GROTE ZAAL |

Bach & Breakfast, Het lied van Boom (1,5+), Kwartetten met Beethoven (6+) & slotconcert

Op 2 oktober staat de Nieuwe Regentes in het teken van de cello tijdens de Hello Cello Dag. Kom met de hele familie naar dit minifestival dat net als een echte Biënnaledag begint met een Bach & Breakfast met aansluitend kindervoorstellingen en een optreden van het Hello Cello Orkest, met kinderen en jongeren uit Den Haag en omstreken.

Bach & Breakfast | Suite voor solocello van J.S. Bach uitgevoerd door Jeroen den Herder | 10.00 uur | €7,50 | tickets
Al sinds de eerste editie van de Cello Biënnale een klassieker: op zes ochtenden een van de cellosuites van Bach, iedere keer uitgevoerd door een andere cellist. Met een ontbijt dat bestaat uit versgeperste jus, een warme croissant en koffie of thee. Ook de Hello Cello Dag in Den Haag begint om 10.00 uur met een Suite voor solocello van J.S. Bach uitgevoerd door Jeroen den Herder.

Jeroen den Herder is als hoofdvakdocent cello verbonden aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam. Samen met violiste Janine Jansen en Folke Nauta vormde hij het Rembrandt Trio. Tien jaar lang was hij aanvoerder van het Cello Octet Conjunto Ibérico (nu Cello Octet Amsterdam). Tegenwoordig vormt hij samen met zijn oud-medestudenten Joris van Rijn, Emi Ohi Resnick en Gijs Kramers het Ruysdael Kwartet. Den Herder is initiatiefnemer van het tweejaarlijkse Internationaal Cellofestival Zutphen.

Het ontbijtje (een warm croissantje, verse jus en koffie of thee) is bij de toegangsprijs inbegrepen en staat klaar vanaf 09.15 uur in de Foyer.

Het lied van Boom (1,5+) | Bomen zijn heel muzikaal. Kom maar mee en luister! | 11.00 uur | €7,50 | tickets
Wist je dat elke boom zachtjes zingt? Nooit gehoord als je in het bos loopt? 
Als je heel stil bent en goed luistert dan kun je ze horen met hun fluitende takken, ruisende bladeren en knappende wortels...

SOIL i.s.m. Gienke Deuten/Gouden Haas | Florien Hamer cello, zang | Luc van Esch acteur | Annemarie Klijn kostuums | Marlies Schot decor | Gienke Deuten regie

Kwartetten met Beethoven (6+) | Een muzikaal spel met verschillende sferen en kleuren | 14.00 uur | €7,50 | tickets
In Kwartetten met Beethoven breekt het Dudok Quartet Amsterdam het beroemde Strijkkwartet opus 132 van Beethoven open voor jonge oren. Vier musici spelen buiten met elkaar een kwartetspel. “Heb jij voor mij van de strijkers de altviool?”, “Ik mis nog van de getallen nummer 4”, “Wie heeft van de metamorfose de vlinder?”, “En wie heeft de allermooiste kleur goud?” Het kwartet neemt je zonder woorden mee in een muzikaal spel met verschillende sferen en kleuren. Het geniale muziekstuk van Beethoven is steeds in beweging en wordt, net als de kaarten in het spel, telkens opnieuw geschud. Komen alle muzikale kleuren uiteindelijk bij elkaar?

Een concert vol fantasievolle beelden, beweging, magie en verwondering met de mooiste muziek van Beethoven.

Slotconcert | Met onder meer het Hello Cello Orkest & een Cellosextet van het Codarts | 16.30 uur | gratis, wel reserveren | tickets
Een feestelijk slotconcert met het Hello Cello Orkest, bestaand uit jonge cellistjes uit Zuid-Holland in een compositie van de dirigent Tim Kliphuis en met Ella van Poucke als soliste. Cellisten Jeroen den Herder en Alfian Emir Adytia spelen samen met een Cellosextet van het Codarts Conservatorium Rotterdam werken van Giovanni Sollima en Aflian Emir Adytia. 

Let op: Coronatoegangsbewijs verplicht, meer informatie vind je hier.