Let op: Wegens corona worden speciale maatregelen genomen, lees hier meer.

 

Rymden | Space Sailors + support act Mehmet Uludağ

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Let op: Coronatoegangsbewijs verplicht

Vr 12 nov | 21.00 uur | GROTE ZAAL | Online €20 | Ooievaarspas 50% |

Melodische, explosieve riffs met rijke geïmproviseerde soundscapes

Programma

19.00-19.30 | Klankpoeder | Tearoom
19.45-20.30 | Mehmet Uludag | Kleine zaal
20.15-20.45 | Klankpoeder | Tearoom
21.00 – 22.15 | Rymden | Grote Zaal

RYMDEN
Rymden, dat bestaat uit de drie belangrijkste muzikale breinen uit de Scandinavische jazzscene, kan met recht een supergroep genoemd worden. Pionier, soundmagiër en toetsenist Bugge Wesseltoft maakte furore met de formatie New Conception of Jazz, terwijl bassist Dan Berglund en drummer Magnus Öström geschiedenis schreven met de invloedrijke groep e.s.t. (Esbjörn Svensson Trio). Beide groepen waren pioniers die grenzen van genres opzochten en zich in verschillende banen rond dezelfde muzikale planeet bewogen. Hun invloed is nog altijd te horen in de hedendaagse Scandinavische jazz. 

Rymden levert melodische, explosieve riffs met rijke geïmproviseerde soundscapes, waarbij Wesseltoft schakelt tussen de piano en Rhodes terwijl Berglund en Öström elk mogelijk geluid uit hun instrument weten te wringen. Dat een crossover tussen deze drie powerhouses plaatsvindt is niet verrassend, en misschien zelfs onvermijdelijk. 

Afgelopen jaar verscheen hun tweede album “Space Sailors”, het perfecte vervolg op het alom bejubelde debuutalbum “Reflections and Odysseys.” Op Space Sailors voegt Rymden elementen uit de psychedelische muziek van de jaren ‘60 en de energie uit de punk toe aan hun uitgebalanceerde mix, waarmee de muziek van het trio opstijgt naar ongekende hoogten. 

Line-up:
Bugge Wesseltoft (piano, toetsen);
Dan Berglund (bas),
Magnus Öström (drums) 

MEHMET ULUDAĞ (KLEINE ZAAL)

Kwam al op jonge leeftijd in aanraking met muziek. Zijn culturele achtergrond speelt een belangrijke rol, met name het uitgebreide arsenaal aan Turkse volksliedjes is een belangrijke inspiratiebron voor zowel eigen interpretaties als nieuwe creaties. Mehmet zingt, speelt saz en bağlama en vindt in Behsat Üvez (Baraná & Co) de leraar en mentor die hem met zijn enorme muzikale achtergrond aanmoedigt een conservatorium opleiding te gaan volgen. Gedurende deze periode kreeg hij o.a. les van Talip Özkan en Naim Avcı. Mehmet Uludağ schittert ook als solist in de uitgebreidere bezetting van het legendarischeorkest Baraná & Co.

In 2013 brengt Mehmet Uludağ zijn eigen album uit, getiteld ‘Bence Aşk’ (Ik denk liefde). Met deze cd slaat hij een brug tussen zijn geboorteland en Turkije. Hij zegt daarover: ‘Veel Turkse mensen zijn wel gewend aan westerse muziek, maar westerse mensen zijn nog niet zo bekend met Turkse muziek. Op ‘Bence Aşk’ probeer ik beide werelden dichter bij elkaar te brengen’.

In het najaar van 2021 stelt Mehmet Uludağ zijn nieuwe ensemble Muamma voor dat een spannende cross-over van jazz en Turkse muziek presenteert.

KLANKPOEDER (FOYER)

De Rotterdamse jazzband Klankpoeder, gevormd door drummer Ap Verhoeven, is ontstaan uit liefde voor jazzmuziek waarin geen concessies worden gemaakt en waar iedereen er vol voor gaat. Het resultaat is een mix van energieke nummers met veel ruimte voor improvisatie waar alle bandleden met gestrekt been in kunnen vliegen, en rustige, folk-achtige muziek waarbij je lekker achterover kan leunen.

Eind december gaat Klankpoeder de studio in om hun eerste EP op te nemen.

Volg ze hier om op de hoogte blijven: https://www.facebook.com/Klankpoeder https://youtu.be/ePeN6TN71EE

Line up:
Nikola Spasojevic – Alt saxofoon
Emilio Tritto – Bas klarinet/bariton saxofoon
Baris Ofluoglu – Contrabas
Jelle Willems – Piano
Ap Verhoeven – Drums

Ticketinformatie
Klik hier om losse tickets voor deze avond te bestellen. Gezien het beperkte aantal plekken voor de support act in De kleine zaal is reserveren hiervoor verplicht. Dit kan door een vrijkaart te reserveren voor deze act. Daarnaast is een gelimiteerd aantal weekend tickets beschikbaar voor het volledige weekendprogramma van het Cutting Edge Festival. Daarmee krijg je, met een flinke korting toegang tot alle Cutting Edge concerten op 12 t/m 14 november. Yes it’s weekend! tickets kunnen worden besteld via deze link. 

Zie voor het complete Cutting Edge programmawww.projazz.nl

Let op: Coronatoegangsbewijs voor toegang, meer informatie vind je hier.