Wie zouden wij anders zijn?

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Toon Tellegen en het Wisselend Toonkwintet

Za 11 dec | 14.30 uur | GROTE ZAAL | €18 | Ooievaarspas 50% |

Een poëtische selectie uit de dierenverhalen...

Muziek, literatuur en filosofie. Gaat dat samen? Ja! Dat bewijzen Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet al jaren. Steeds opnieuw slagen ze erin een wonderbaarlijke sfeer te scheppen van weemoed en verlangen, absurde redenaties en feestelijke avontuurlijkheid. In Wie Zouden Wij Anders Zijn… brengen ze een poëtische selectie uit de dierenverhalen. Over de tijd, over afscheid nemen en over te zijn of niet te zijn.

Als ik de olifant was, dacht de mammoet, wat zou ik dan gelukkig zijn! Dan was het nu en niet toen. (uit: Het Wezen van de olifant) In 2016 vierden Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet hun tienjarig bestaan en kwam Wij weten wie wij zijn… uit, een speciale jubileumuitgave met verzameld werk op vier cd’s. Na afloop van de voorstelling is deze te koop en signeert Toon Tellegen. Unieke juweeltjes die laten horen dat literatuur en muziek in de handen van de juiste mensen een sublieme nieuwe vorm van kunst kunnen opleveren. (Moors Magazine) Ik weet niet wat dat is, ik ben geen musicus, maar de muziek die Corrie erbij maakt klopt altijd. (Toon Tellegen in de Volkskrant)

Toon Tellegen - verteller 
Corrie van Binsbergen - gitaar 
Joost Buis - trombone en lapsteel 
Albert van Veenendaal - piano 
Hein Offermans - bas 
Alan Purves - percussie