VERPLAATST | Pancha Bhutam

Let op: Coronatoegangsbewijs voor toegang

Zo 30 jan | 15.00 uur | GROTE ZAAL | € 15 incl. drankje | Ooievaarspas 50%

Indiase Dansvoorstelling door Beyond Bharata Natyam

In de voorstelling PANCHA BHUTAM onderzoeken 19 dansers de vijf elementen van de natuur: Aarde, Vuur, Water, Wind en Ether. Met authentieke kostuums, muziek en dans wordt een wervelende eigentijdse dansvoorstelling gepresenteerd. De dansers gebruiken technieken uit de klassieke dansstijlen van India, die samensmelten met moderne westerse dansidiomen. Zowel ritmische, abstracte als beeldende bewegingsvormen worden geëxploreerd. De voorstelling wordt uitgevoerd met traditionele Indiase muziek en sloka’s (teksten). Vooraf wordt een inleiding gegeven met uitleg over de diepere betekenis van de vijf elementen en een bijzonder live-muziekstuk met klankschalen en mantra’s uitgevoerd.

Hiertoe worden zowel ritmische, abstracte als beeldende vormen geëxploreerd. De dansers gebruiken bewegingen uit de klassieke dansstijlen van India, die samensmelten met moderne Westerse dansidiomen. De voorstelling wordt uitgevoerd met traditionele Indiase muziek en sloka’s (teksten)
 
Dansensemble BEYOND Bharata Natyam:
Dit ensemble werd opgericht in 2016 door Hindoestaanse dansers met als doel Indiase klassieke Bharata Natyam dans te innoveren met Westerse dansbewegingen en zodoende de podium kwaliteit te verhogen en een breder publiek te bereiken. De dansers zijn geschoold in Indiase klassieke dansen door onder andere Sitra Bonoo en zijn verder getraind door Percy Muntslag in Westerse dans. Zij zijn allen van Surinaams Hindoestaanse afkomst en hebben voorouders uit India. De dansers zijn een unieke groep Hindoestaanse jongeren uit de Haagse gemeenschap. Zij zijn jongeren met één been in de Surinaams/Hindoestaans/Indiase cultuur en één been in de Westerse samenleving. Deze mengvorm van dans appelleert aan beide werelden en voorziet in een behoefte om hun dans in de moderne tijdsgeest te plaatsen. Zo kunnen ze dans vanuit een breder perspectief beleven. Het zijn jongeren en jong volwassenen die open staan voor ontdekking, vernieuwing en ontwikkeling.

Percy Muntslag en Sitra Bonoo, artistieke leiders, vormen een bijzonder koppel gezien hun visie op het versmelten van dansvormen op hun eigen wijze.
Cruciaal hierbij is dat het mystieke, gracieuze aspect en de connectie met de bron aanwezig blijft.

Dansers: Ashni Couprie, Desiree Ramdien, Suraya Ramdas, Nishika Rewat, Devika Couprie, Sharina Chander, Vaishnavi Kanhai en Mayra Jairam, Roekmini Premchand en anderen .
Concept: Sitra Bonoo
Muziek: opname door Nandi Taalvadya Group uit Bangalore, Olv Sri. S. V. Giridhara
Choreografie: Sitra Bonoo, Percy Muntslag, Asha Rambaran, Gita AnnandsingLichtontwerp: Selwyn Slop, Pandit Attry Ramdhani

Let op: Coronatoegangsbewijs voor toegang, meer informatie vind je hier.