100 jaar Piazzolla

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Carel Kraayenhof Quartet

zo 23 okt | 15:00 uur | GROTE ZAAL | Kassa: €21 incl. drankje | Online: €19 incl. drankje | Ooievaarspas 50%

Instrumentale juweeltjes afgewisseld met kleurrijke persoonlijke verhalen.

Voor bandoneonist Carel Kraayenhof is Astor Piazzolla een muzikale Godfather, een ware held die zijn hele leven beïnvloed en gevormd heeft. Vanaf dat eerste moment op die hotelkamer waarop Piazzolla aan Kraayenhof vroeg: “Speel eens wat voor me jongen”, was de liefde wederzijds. Het leven van de grote Hollander met zijn Argentijnse hartklop blijft voor altijd verbonden met de geniale Argentijnse Maestro. Als vader van de tango nuevo nodigde Piazzolla Carel persoonlijk uit om te soleren in zijn Tango Apasionado. Door het optreden van Kraayenhof bij het Koninklijk huwelijk werden veel mensen diep ontroerd door de melancholische én krachtige muziek van Piazzolla. Met de theatervoorstelling 100 jaar Piazzolla eren de musici nu hun idool Astor Piazzolla ter gelegenheid van zijn honderdste geboortejaar.

Als Carel het muzikale kind is van Piazzolla dan zijn bassist Jaap Branderhorst en violist Bert Vos zijn kleinkinderen. Ook pianist Juan Pablo Dobal, afkomstig uit Buenos Aires, had al op jonge leeftijd een warme band met Piazzolla’s muziek. Hij begeleidde Amelita Baltar, de geliefde van Astor en eerste vertolkster van zijn ballades en liederen. Al meer dan 10 jaar reizen deze vier tangueros gezamenlijk over de wereld met hun Sexteto Canyengue en met het Carel Kraayenhof Ensemble. Ook namen zij samen acht CD’s op. Speciaal voor dit theatrale concertprogramma formeerden zij nu het Carel Kraayenhof Quartet.

In 100 jaar Piazzolla worden instrumentale juweeltjes afgewisseld met kleurrijke persoonlijke verhalen van Carel en zijn muzikale compañeros.

Carel Kraayenhof - bandoneon
Juan Pablo Dobal - piano
Jaap Branderhorst - bas
Bert Vos - viool