GEANNULEERD | In Two Minds

Kalpanarts

Za 5 feb | 20.15 uur | GROTE ZAAL | €19 incl. drankje | Ooievaarspas 50%

Een muzikale dansvoorstelling over macht, manipulatie en volgzaamheid.

“Echte macht vereist geen arrogantie, een lange baard en een blaffende stem. Ware macht wurgt je met zijden linten, charme en intelligentie ”- Slavoj Žižek, Sloveense filosoof

De mens heeft een hang naar macht. Terwijl de een invloed wil uitoefenen op de ander lijken velen zich gewillig te voegen in de rol van volger. Onze samenleving en relaties zijn ervan doordrongen, vaak zonder dat we ons ervan bewust zijn. De Indiase leraar-leerling relatie is daar een goed voorbeeld van. In In Two Minds onderzoekt Kalpanarts de principes van macht en manipulatie. De strategieën van de heerser en volger zijn complex, maar ook akelig eenvoudig. De vijf dansers en twee muzikanten maken dit spanningsveld voelbaar. Kalpanarts liet zich inspireren door onder meer Bikram Choudhury, Mata Hari, Mao Zedong en Donald Trump. "Mata Pita Guru Deivam" Sanskrit gebed uit veda's; Indiase geschriften (vertaling: Moeder, Vader, Guru, God) Livemuziek met celliste Maya Fridman (Rusland), en daf speler Farid Sheek (Iran).

Overr Kalpanarts
Kalpanarts is in 2015 opgericht door Kalpana Raghuraman (artistiek leider & choreograaf) en Gysèle ter Berg (zakelijk leider & artistic associate). Maatschappelijke en aansprekende onderwerpen dienen als basis. Kalpanarts is een hedendaags dansgezelschap met een kleurrijke cast en achterban. Door Indiase dansvormen samen te brengen met urban- en hedendaagse dans, creëert Kalpanarts een genre overschrijdende danstaal. Als een hartslag is er altijd een sterk ritmisch element aanwezig in het werk. Kenmerkend is het gebruik van voetenwerk, handgebaren en mimiek.

Dance on mute
Het gebruiken van fysieke trillingen in combinatie met energiek voetenwerk vanuit de Indiase Klassieke dans, zijn kenmerkend voor de dansers van Kalpanarts. In de voorstelling In Two Minds is het een leidend element in de choreografie, muziekcompositie en techniek. Klanken en geluidsfrequenties zullen visueel en voelbaar worden gemaakt voor alle toeschouwers door gebruik van sub-woofers. Het gezelschap heeft daarnaast 5 feelbelts beschikbaar voor doven en slechthorenden. Deze belts zetten klanken om in trillingen waardoor het geluid voelbaar wordt gemaakt.

In Two Minds maakt onderdeel uit van Dance on Mute; een initiatief van Kalpanarts om voorstellingen beter toegankelijk te maken voor doven en slechthorenden. Voor meer informatie over Dance on Mute klik hier.

Credits
Choreografie: Kalpana Raghuraman Concept: Kalpana Raghuraman & Gysèle ter Berg Zakelijk leider & artistic associate: Gysèle ter Berg Dans: Bilal Bachir, Laila Gozzi, Indu Panday, Sooraj Subramaniam, Goda Žukauskaitė Livemuziek: Maya Fridman (cello), Farid Sheek (daf) Muziekcompositie: Simone Giacomini Kostuumontwerp: Aziz Bekkaoui Lichtontwerp & toneelbeeld & technische productie: Jeffrey Steenbergen Dramaturgie: Marc Maris

Geluidstechnicus: David te Marvelde
Productieleider: Susanne Tuny Pers & PR: Anke Riesenkamp, Hadassa Smit
Socials: Freeke Carlier Projectleider Dance on Mute: Anke Riesenkamp, Hadassa Smit Grafisch ontwerp: Serena Kloet Fotografie & Video: Bowie Verschuuren Artistiek advies: Serge Aimé Coulibaly Impresariaat: Gysèle Business & Arts Met dank aan: Theater Korzo, Theater Dakota, Beppie Blankert, Stef Avezaat, Erik Pals, Sven Arne Tepl, Andrew van Esch, Roy de Hair, Marjet van Os

Na de voorstelling is er een kort nagesprek met de choreograaf. Hierbij is een gebarentolk aanwezig. Bent u doof of slechthorend meldt u dan aan via danceonmute@kalpanarts.com zodat er een feelbelt gereserveerd kan worden. Per voorstelling hebben wij vijf van deze belts beschikbaar.