Raj Mohan

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Hindoestaanse blues

Vr 25 mrt | 20:15 uur | GROTE ZAAL | €18 incl. drankje | Ooievaarspas 50%

Met Tammo Heikens, Mark Alban Lotz , Suresh Sardjoe en Melanie Tangkau

De Amerikaanse blues, ooit ontstaan uit gedwongen migratie, vindt in Raj Mohan een parallel verhaal. Als achterkleinkind van Indiase contractarbeiders verhuisde hij vanuit Suriname naar Nederland (1974). Hij ontpopt zich tot een charismatisch singer-songwriter, die de blues vertolkt om het even gezongen in het Hindi, Urdu en Sarnami. Daarin combineert Mohan klassieke liederen uit Noord-India (ghazals) met zelfgeschreven repertoire.

Het kloppend hart van zijn performance vormt de verborgen geschiedenis van de ‘Kantráki’. Na de officiële afschaffing van de slavernij (1863) verscheepte Nederland tussen 1873-1916 zo’n 35.000 Indiase contractarbeiders naar Suriname. Het transportschip Lalla Rookh werd sindsdien het symbool van deze postkoloniale ‘slavernij’ die in 2023 uitgebreid wordt herdacht. Hun nazaten (350.000), met Raj Mohan als fakkeldrager, zetten vandaag deze muzikale erfenis voort.

Musici
Raj Mohan: vocals en gitaar
Mark Alban Lotz: fluiten
Suresh Sardjoe: tabla
Melanie Tangkau: contrabas
Tammo Heikens: akoestisch gitaar