De onderduikers

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Theatergroep Toch Nog

Wo 18 mei | 20:00 uur | HET DIEPE | €12,50 |

Een half-komische tragedie over de laatste zes vrouwen op aarde

We zijn een paar decennia verder dan nu. In een wereld waarin -nog steeds- de meeste medicijnen vooral worden getest op mannen. Een dystopische wereld waarin een virus alle vrouwen heeft uitgeroeid. Een mannenwereld waarin vrouwen niet meer willen en kunnen wonen. Waar alles lekker simpel is; één winkel voor al je spullen, één frietzaak voor al je eten (en bier) en geen gezeik over 'gevoel, gender en gluten-vrij’ want er zijn toch geen vrouwen die daarover willen praten.

Bíjna geen vrouwen. Twee families, bestaande uit zes vrouwen die aan het virus konden ontkomen, zitten ondergedoken, diep onder de grond in een oud zwembad. Een groep vrouwen veroordeeld tot elkaar, elkaars rancunes, elkaars wereldbeeld en honger. Gevangen in hun eigen angsten en onvolkomendheden. Tussen de wereld zoals die was en zoals die nu is. Een plek waar 'man' een scheldwoord is geworden. In het nauw gedreven door het gevoel dat er iets staat te gebeuren ontstaat de wens om de mensheid te redden, maar voor het maken van een nieuw mens is altijd een vrouw nodig. En een man natuurlijk.

De makers
Theatergroep Toch Nog maakt sinds 2016 als collectief theater. Elk seizoen storten wij ons op een nieuw avontuur, i.s.m. een regisseur en diens eigen stijl. Toch Nog is geworteld in Den Haag en speelt ook het liefst in deze stad. In het theater of op locatie, op festivals of in eigen beheer. Wij schrijven onze tekst, of bewerken bestaand repertoire met als doel ons diverse samenspel van talenten en zienswijzen een podium te geven. 

En omdat bij gebrek aan mannen elk jaar wel weer één van ons 'man' in de voorstelling moet spelen vroegen wij ons dit jaar af: wat als we dat nou eens niet doen? Wat als wij de enige vrouwen op de wereld zijn? Hoe ziet die wereld er dan uit? Moeten we in deze tijd nog iets met pandemie, of niet? En hoe kan onze regisseur dit jaar (Edwin Klazinga) met zijn fascinatie voor lichtheid, dit verhaal met ons vertellen?

Spel: Marie-Fleur Bleeker-Westenburg, Rebecca Blok, Bas van Eijk, Femke Kapteijn, Florie Pronk, Elsa Rozie.
Concept & regie: Edwin Klazinga.
Tekst: een vrije bewerking o.b.v. verschillende teksten uit de Nederlandse toneelliteratuur.