Boi Akih | Storyteller

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Moderne jazz en geïmproviseerde muziek verweefd met folktradities

Zo 16 okt | 15:00 uur | GROTE ZAAL | €18 incl. drankje | Ooievaarspas 50%

Een verhaal in kleuren en klanken, over een reis vol onverwachte ontmoetingen

Storyteller vertelt een verhaal in kleuren en klanken, over een reis vol onverwachte ontmoetingen. Moderne jazz en geïmproviseerde muziek verweeft BOI AKIH moeiteloos met folktradities uit alle windstreken om daarmee een onconventioneel en toch volkomen herkenbaar en toegankelijk eigen geluid te creëren. Akoestische klanken en elektronische soundscapes vermengen zich met het veelzijdige, warme stemgeluid van Monica Akihary, die soms in het Engels, soms in het Haruku, de taal van het eiland van haar vader, zingt. In Storyteller roepen Akihary en gitarist en componist Niels Brouwer, die samen BOI AKIH vormen, met blokfluitist Dodó Kis en koraspeler Sekou Dioubate een wereld op waar grenzen oplossen en afstanden tussen plekken, tijden en tradities niet lijken te bestaan.

Voor Storyteller ontwikkelde Brouwer met koraspeler Zoumana Diarra een opvallende en unieke kora (West-Afrikaanse harpluit); met een ingenieuze extensie maakten ze het van origine diatonische instrument geschikt voor de eclectische stukken van BOI AKIH. Maar in juli van vorig jaar, midden in de voorbereidingen voor het eerste Storyteller-concert, overleed hun muzikale soulmate en dierbare vriend.

Zonder ‘Zou’ toch met Storyteller doorgaan kon pas nadat zij in Sekou Dioubate een koraspeler vonden die, net als hij, doorleefde kennis van de West-Afrikaanse muziektraditie koppelt aan een onderzoekende geest en de wens om uiteenlopende muzikale invloeden te integreren in zijn spel. Met dezelfde muzikale nieuwsgierigheid beweegt blokfluitist Dodó Kis zich nomadisch tussen stijlen en tradities, van geïmproviseerde tot Oude muziek en Hongaarse volksmuziek. Twee jonge musici, die met hun muzikale energie en ideeën BOI AKIH een heel nieuw karakter geven.

Monica Akihary vocals,bass kalimba
Niels Brouwer acoustic nylon seven string guitar, harp guitar
Sekou Dioubate 35 string kora
Dodó Kis soprano,alto, tenor and paetzold bass recorder