DNR Filmclub | House (1977) 

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Directed by Nobuhiko Obayashi

Vr 13 mei | 20:00 uur | KLEINE ZAAL | €7 (one drink included) | Ooievaarspas 50%

1 hr 28 min | In Japanese with English subtitles

EN |

How to describe Nobuhiko Obayashi’s indescribable 1977 movie House (Hausu)? As a psychedelic ghost tale? A stream-of-consciousness bedtime story? An episode of Scooby-Doo as directed by Mario Bava? Any of the above will do for this hallucinatory head trip about a schoolgirl, who travels with six classmates to her ailing aunt’s creaky country home and comes face-to-face with evil spirits, a demonic house cat, a bloodthirsty piano, and other ghoulish visions - all realized by Obayashi via mattes, animation, and collage effects. Equally absurd and nightmarish, House might have been beamed to Earth from some other planet.


NL |

Hoe moet je Nobuhiko Obayashi's onbeschrijflijke film House (Hausu) uit 1977 omschrijven? Als een psychedelisch spookverhaal? Een stream-of-consciousness slaapverhaaltje? Een aflevering van Scooby-Doo geregisseerd door Mario Bava? Alles is mogelijk voor deze hallucinante trip over een schoolmeisje, die met zes klasgenoten naar het krakende landhuis van haar tante reist en oog in oog komt te staan met boze geesten, een demonische huiskat, een bloeddorstige piano en andere griezelige visioenen - allemaal gerealiseerd door Obayashi via matten, animatie en collage-effecten. House is even absurd als nachtmerrieachtig en zou vanaf een andere planeet naar de aarde kunnen zijn gestuurd.

https://letterboxd.com/film/house/
https://www.imdb.com/title/tt0076162/