Haagse Spot

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Beginnende en gevestigde cabaretiers, stand-uppers en liedschrijvers

Do 19 mei | 20:30 uur | KETELHUIS | €12,50 | Ooievaarspas 50% |

Durf jij het aan, front row bij het try-out podium?

De Haagse Spot is het try-out podium waar cabaretiers, stand-up comedians en liedschrijvers hun allernieuwste materiaal uitproberen. Het is een unieke ervaring om grappen te horen die misschien nooit meer een podium halen en een mooie kans om aan de basis te staan van een debuut dat zijn weerga niet kent.

Elke editie is gevarieerd met een line-up van beginnende talenten die zich voorbereiden op een eerste voorstelling of festival tot en met gevestigde cabaretiers, comedians en liedschrijvers die hun nieuwste grappen of liedteksten uit willen proberen op een Haags publiek. De voorstellingen vinden elke maand op een donderdag plaats in De Nieuwe Regentes.

Line-up
Frank Schäfer
Maaike Dirkje Hop
Lien Cornelissen
Jasmijn Wagenaar

Het bloed kruipt voor Frank Schäfer! 
Op de kop af twintig jaar geleden stapte Frank Schäfer voor het eerst het podium op – om na tien jaar talloze clubtours en optredens op festivals als Lowlands weer doodleuk de rug toe te keren. Maar het bloed kruipt, de kriebels kriebelen en het licht lonkt. En dus is de Noord-Hollandse comedian weer terug. Dit keer met gortdroge observaties over Tata Steel, Duitsers, EHBO en zijn onvermijdelijke midlifecrisis. Lekker getimed pik.

Dit gaat nergens over! Lien Cornelissen 
Begonnen als soloartiest schrijft Lien Cornelissen haar eigen teksten en muziek die zij van achter haar piano met de wereld deelt. Ze groeide op in Ruurlo en na een studie rechten in Nijmegen verhuisde ze naar Den Haag. Daar kwam ze terecht in een wondere nieuwe wereld die haar inspireerde om de overstap te maken naar het theater.

Lien speelt met taal en emotie. Haar teksten zijn naast eigenzinnig ook regelmatig dubbelzinnig. Zij deelt wat er in haar omgaat en wat zij om zich heen ziet. In januari 2020 ging haar avondvullende kleinkunstvoorstelling 'Ik kom hier niet weg met hippe sneakers' in première. Ze breidde haar act verder uit met band en in augustus 2021 bracht ze met LIEN haar eerste album uit: 'Dit gaat nergens over'.

Na maanden vol opnames van een nieuw album dat eind 2022 uitkomt, gaat ze nu weer los op het podium. Op weg naar een nieuwe kleinkunstvoorstelling, is ze op 19 mei bij Haagse Spot om haar nieuwe werk uit te proberen. Het staat in het teken van de herontdekking van de basis... Hierin zie je LIEN op haar eerlijkst. Eindelijk. Ze heeft er tenslotte al lang genoeg omheen gedraaid.

Maaike Dirkje Hop – Erg !!
Maaike Dirkje Hop heeft nooit gekropen en dat zegt alles over haar. Ze is altijd net iets verder dan haar medemens. In ‘Erg hè?’ vertelt ze je precies hoe je moet leven.

In 2022 was ze de runner up bij Comedy Talent Award en won ze de publieksprijs van het cabaretfestival Griffioen de Stoep.

‘Prettige ironische toon en goede timing. Alles aan haar straalt uit dat ze weet waar ze mee bezig is op het podium.’

‘Professioneel podiumgebruik. Eindelijk weer eens cabaret dat echt spannend is.’

Zingend ten onder met Jasmijn! 
Wachten op sneeuw. Gekte, depressie & psychoses, liggen die in je genen besloten? Of kun je dat wat erfelijk is ook overstijgen? Jasmijn neemt je mee op een reis langs de rand van het leven.

 

 

 

 

Foto: Zelda Bonnet