Nandi Taalavadya & Pancha Bhutam

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Indiaas topensemble brengt Zuid-Indiase klassieke muziek

Vr 20 mei | 20:15 uur | GROTE ZAAL | €19 incl drankje | Ooievaarspas 50%

Deze avond is onderdeel van het India Dans Festival en de Regentes-serie Sangam

Nandi Taalavadya speelt melodieuze Carnatische muziek (Zuid-Indiase klassieke muziek) met rijke en complexe composities. De musici bespelen traditionele instrumenten zoals de Veena, Naadaswaram, Mridangam en Ghatam. Nandi Taalavadya werd in 1987 opgericht door Vidwan SV Giridhar, een Mridangam-speler uit Bangalore, India. Met hun muziek heeft het topensemble inmiddels op veel Indiase prestigieuze festivals, maar ook door heel Europa opgetreden.

Na de pauze kunt u genieten van de dansvoorstelling : Pancha Bhutam. Een ode aan de natuur en de vijf elementen (ether, vuur, lucht, water en aarde) die ons leven bepalen. Als we overlijden gaan alle elementen terug naar de natuur. De voorstelling wordt uitgevoerd door 17 Haagse dansers . De muziek werd speciaal voor deze voorstelling gecomponeerd met ritmische aspecten en ingetogen mantras. 

India Dans Festival 
Nandi Taalavadya & Pancha Butham maakt onderdeel uit van het India Dans Festival dat van 19 t/m 29 mei plaatsvindt. Tijdens het India Dans Festival viert Korzo de rijke Indiase dans en cultuur. Van Kathak tot break en van Bharatanatyam tot aan moderne dans; Korzo presenteert toonaangevende en beginnende talenten uit binnen- en buitenland. Inspirerende optredens van grote internationale artiesten worden afgewisseld met verfrissende, moderne in-house producties. Ook is er plek voor de danscommunity om elkaar te ontmoeten, werk te presenteren en workshops te volgen. Naast het live festival in Korzo theater in Den Haag kent het India Dans Festival in 2022 ook een uitgebreide online editie. 

Kijk voor meer informatie op https://indiadansfestival.nl