Emine Bostanci with friends & Esra Dalfidan Ensemble

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Crossovers van Turkse muziek met o.a. Maya Fridman

Vr 3 jun | 20:15 uur | GROTE ZAAL | €18 incl. drankje | Ooievaarspas 50%

Dit dubbelconcert maakt deel uit van DNR Bulusma

Emine Bostancı & Friends 
Emine Bostancı is een bekroonde klassieke kemenche-artiest en componist, geboren en getogen in Istanbul. Voor deze bijzondere avond zal Emine Bostanci samenwerken met speciale gastartiesten om elementen van Turkse muziek op een eigentijdse manier samen te voegen. Ze combineert de mystieke klank van de kemenche – met haar erfgoed van traditionele muziek afkomstig uit Istanbul en de Zijderoute – met de diepgewortelde klanken van de cello, klarinet en percussion op unieke wijze. De muzikanten Emine Bostanci (TR), Alex Simu (RO), Jacobus Thiele (DE) en Maya Fridman (RU) combineren hun instrumentale expertise met elektronica en creëren een uniek betoverend geluidslandschap. Hun repertoire is geïnspireerd door de muzikale schoonheid van de interactie tussen modaliteit, klassiek en jazz, het dynamische karakter van strijken en de rijke wereld van ritmes; dit alles verenigd in een harmonieuze samensmelting. Hun muziek belichaamt indrukken uit het Middellandse Zeegebied en Anatolië. 

Emine Bostancı: Istanbulse kemenche, Kretenzischelyra, zang 
Maya Fridman: cello, zang 
Alex Simu: klarinet 
Jacobus Thiele: percussion 

Esra Dalfidan Ensemble 
Esra spelt eigen composities en arrangementen met teksten van Rumi tot Nazım Hikmet, van tango tot waltz, van moderne jazz tot klassieke Ottomaanse muziek. Soms melancholisch en nostalgisch, soms vastberaden en energiek, weet zij haar luisteraars met haar stem te veroveren en mee te nemen naar een wereld waar deze contrasten vanzelfsprekend en niet alleen voor haar een nieuw thuis worden. 

Esra Dalfidan: zang 
Emine Bostancı: Istanbulse kemenche 
Jeroen van Vliet: piano 
Ulrich Genenger: percussie