Klassiek in 't Ketelhuis

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Ketevan Roinishvili & Daan Treur

zo 12 juni | 11:00 uur | KETELHUIS | €20 | Ooievaarspas 50%

‘Nana’, Klassieke volksmuziek uit het hart

De lunch is vegetarisch

In het programma ‘Nana’, door de Georgische celliste Ketevan Roinishvili uitgebracht op de gelijknamige cd, klinkt muziek van onder meer Manuel de Falla, Fazil Say, Revaz Lagidze en Sulkhan Tsintsadze. Naast de unieke combinatie van de gekozen werken, is de Georgische volksmuziek voor Ketevan persoonlijk belangrijk om uit te dragen. Ook ervaart zij een sterke binding met de muziek uit landen als Hongarije en Turkije. In de werken van dit programma hebben de componisten volksmuziek gebruikt als basis, ieder op geheel eigen wijze. Een heel directe benadering met slechts harmoniseren van de melodieën is bijvoorbeeld herkenbaar bij Tsintsadze. De eigen stijl van de componist is meer te horen in het werk van Say.

De Falla - Suite Popilaire Espagnole
Revaz Lagidze - Elegy
Fazil Say - Four Cities
Sulkhan Tsintsadze - Five pieces on folk themes

Musici
Ketevan Roinishvili – cello
Daan Treur – piano

Ketevan Roinishvili is een Georgische celliste, geboren en getogen in Tbilisi, en woonachtig in Nederland. Sinds de eerste stappen in haar muzikale ontwikkeling is sprake van een veelbeduidende invloed van volksmuziek. “Volksmuziek staat aan de basis van alle muziek en raakt mij door de puurheid en omdat het ongekunsteld is. Dit is ook hoe ik mijzelf als musicus zie en hoe ik mijn kunst wil beoefenen. Ik kan alleen muziek spelen vanuit mijn muzikale intuïtie en ik volg hierin altijd de natuurlijk flow van de muziek.” Volksmuziek is in staat mensen direct te raken vanwege een ongefilterde- en directe emotionele kracht. Ketevan studeerde cum laude af aan het conservatorium van Amsterdam en won verschillende prijzen, waaronder het Georgische nationaal concours en de Servais International Competition. Ze werkte samen met musici als Dmitri Ferschtman en Natalia Gutman en dirigenten als Adrian Prabava en Cem Mansur.

Pianist Daan Treur werd op jonge leeftijd toegelaten tot de School voor Jong Talent aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar hij bij Marlies van Gent studeerde. Daan vervolgde zijn studie aan het conservatorium van Amsterdam bij Mila Baslawskaja. Hij won diverse prijzen op verschillende Nederlandse Concours, waaronder Prinses Christina Concours, SJMN en Steinway Concours en volgde masterclasses bij o.a. Franco Scala,