Haagse Spot

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Beginnende en gevestigde cabaretiers, stand-uppers en liedschrijvers

do 15 sep | 20:30 uur | KETELHUIS | €12,50 | Ooievaarspas 50%

Elke editie een gevarieerd line-up!

De Haagse Spot is het try-out podium waar cabaretiers, stand-up comedians en liedschrijvers hun allernieuwste materiaal uitproberen. Het is een unieke ervaring om grappen te horen die misschien nooit meer een podium halen en een mooie kans om aan de basis te staan van een debuut dat zijn weerga niet kent.

Elke editie is gevarieerd met een line-up van beginnende talenten die zich voorbereiden op een eerste voorstelling of festival tot en met gevestigde cabaretiers, comedians en liedschrijvers die hun nieuwste grappen of liedteksten uit willen proberen op een Haags publiek. De voorstellingen vinden elke maand op een donderdag plaats in De Nieuwe Regentes.

Line-up:
Maaike Dirkje Hop
Maria Kraaijkamp
Floris Wulffers 

Maaike Dirkje Hop heeft nooit gekropen en dat zegt alles over haar. Ze is altijd net iets verder dan haar medemens. In ‘Erg hè?’ vertelt ze je precies hoe je moet leven. In 2022 was ze de runner up bij Comedy Talent Award en won ze de publieksprijs van het cabaretfestival Griffioen de Stoep.

‘Prettige ironische toon en goede timing. Alles aan haar straalt uit dat ze weet waar ze mee bezig is op het podium.’

‘Professioneel podiumgebruik. Eindelijk weer eens cabaret dat echt spannend is.’


Maria Kraaijkamp
Maria Kraaijkamp (1983) ziet het sinds kleins af aan al somber in. Ze is het zonsverduisteringetje in huis maar maakt er gelukkig wel muziek bij. 
In 2019 begon zij met cabaret en belandde vrijwel direct in de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. De vakjury schreef: ‘Maria staat met haar nummers en droogkomische tussenteksten in de traditie van Hans Dorrestijn en Katinka Polderman. Maar ze weet er een eigen draai aan te geven.’ 

 Meh. 
In de voorstelling ‘Meh.’ vertelt Maria over hoe is het om je een leven lang meh te voelen; misschien bèn je dan wel gewoon meh. Door middel van herkenbare liedjes, hilarische observaties en droogkomische verhalen laat ze zien dat het ok is om je niet ok te voelen. Zou het niet makkelijker zijn als negatieve gevoelens niet gelijk opgelost hoeven te worden? Wat als het nooit beter wordt dan meh? Hoe erg is dat eigenlijk? 

 

Floris Wulffers
''Hoi ik ben Floris. Albert Heijn is mijn favoriete supermarkt; maar de Jumbo is ook wel ok.''