Haagse Spot

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Beginnende en gevestigde cabaretiers, stand-uppers en liedschrijvers

do 15 sep | 20:30 uur | KETELHUIS | €12,50 | Ooievaarspas 50%

Elke editie een gevarieerd line-up!

De Haagse Spot is het try-out podium waar cabaretiers, stand-up comedians en liedschrijvers hun allernieuwste materiaal uitproberen. Het is een unieke ervaring om grappen te horen die misschien nooit meer een podium halen en een mooie kans om aan de basis te staan van een debuut dat zijn weerga niet kent.

Elke editie is gevarieerd met een line-up van beginnende talenten die zich voorbereiden op een eerste voorstelling of festival tot en met gevestigde cabaretiers, comedians en liedschrijvers die hun nieuwste grappen of liedteksten uit willen proberen op een Haags publiek. De voorstellingen vinden elke maand op een donderdag plaats in De Nieuwe Regentes.

Line-up:
Ramon Chatrer 
Fabian Franciscus 
Maria Kraaijkamp
Floris Wulffers 

Ramon Chatrer 
Je hoeft geen rijbewijs te hebben, tatoeages zijn ook niet verplicht en een sfeervolle schemerlamp is ook geen vereiste. In de muzikale cabaretvoorstelling van opkomend multitalent Ramon Chatrer (1996) hoort iedereen erbij. Aan de hand van scherpe observaties, gekke gedachten en weemoedige liedjes bespreekt Ramon de zaken die hem ’s nachts wakker houden. Waarom gedragen we ons bijvoorbeeld toch altijd zoals de rest van ons verwacht? De jonge hond is er klaar mee en schopt overal tegenaan. Ramon kwispelt, springt op, bijt zich vast en verlangt uiteindelijk een aai over zijn kop. Het is tijd om kleur te bekennen dus vraagt hij aan je: underdog of opperhond? 

Finalist Amsterdams Kleinkunst Festival 
Ramon Chatrer (oud-Frans voor ‘castreren’) is cabaretier en zanger en studeerde aan de Koningstheateracademie in 's-Hertogenbosch. In 2020 won hij de jury,- publieks,- én persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. Verder was hij een half jaar te horen bij Giel Beelen op NPO Radio 2 met een muzikale column. In 2021 was hij finalist bij het Amsterdams Kleinkunst Festival met zijn voorstelling Roestplaats.Pagina-einde 

Fabian Franciscus
Fabian Franciscus groeide op met een nuchtere Beemster boerin als moeder en een flamboyante, in Indonesië geboren vader. Hij studeerde simultaan twee verschillende studies aan de universiteit en studeerde af precies ná het begin van de financiële crisis! Succes is een keuze, zegt hij zelf. . . Daarnaast is Fabian cabaretier en autistisch. Beide doet hij zelfstandig.

We zijn trots dat Fabian een stukje van zijn derde voorstelling komt try-outen bij De Haagse Spot.

https://www.fabianfranciscus.nl/ 

 


Maria Kraaijkamp
Maria Kraaijkamp (1983) ziet het sinds kleins af aan al somber in. Ze is het zonsverduisteringetje in huis maar maakt er gelukkig wel muziek bij. 
In 2019 begon zij met cabaret en belandde vrijwel direct in de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. De vakjury schreef: ‘Maria staat met haar nummers en droogkomische tussenteksten in de traditie van Hans Dorrestijn en Katinka Polderman. Maar ze weet er een eigen draai aan te geven.’ 

 Meh. 
In de voorstelling ‘Meh.’ vertelt Maria over hoe is het om je een leven lang meh te voelen; misschien bèn je dan wel gewoon meh. Door middel van herkenbare liedjes, hilarische observaties en droogkomische verhalen laat ze zien dat het ok is om je niet ok te voelen. Zou het niet makkelijker zijn als negatieve gevoelens niet gelijk opgelost hoeven te worden? Wat als het nooit beter wordt dan meh? Hoe erg is dat eigenlijk? 

 

 

Floris Wulffers
''Hoi ik ben Floris. Albert Heijn is mijn favoriete supermarkt; maar de Jumbo is ook wel ok.''