Open Monumentendag - Rondleiding

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988De rondleiding zal in het Nederlands worden gegeven

zo 11 sep | vanaf 11:00 uur | THEATERCAFé | Pay what you want | reserveren verplicht

Van water naar theater

De Regentes is een uniek en sfeervol Art Deco gebouw, een voormalig zwembad en badhuis uit 1920. Ook in 1920 was het al bijzonder: het was toen het grootste overdekte zwembad van Europa. Honderdduizenden Hagenaars en Hagenezen hebben hier hun diploma gehaald of recreatief gezwommen, er vonden internationale zwemwedstrijden plaats en het was een tijdlang de trainingsplek voor wereld- en olympische zwemkampioenen.
In de jaren negentig moest het zwembad echter zijn deuren sluiten omdat het niet meer voldeed. Uiteindelijk kreeg het gebouw een nieuwe bestemming: het werd verbouwd tot theater.
 
De Regentes is nu een bruisend buurttheater, in een gebouw dat voor iedereen nog steeds zeer tot de verbeelding spreekt. Achter de smalle gevel gaat een verrassend groot zalencomplex schuil waar in alle hoeken en gaten nog details van het zwembad terug te vinden zijn. De bijzondere architectuur met de authentieke elementen van het zwembad, zoals de tegeltjes, bewegwijzering en badhokjes is behouden gebleven en wordt gekoesterd. Dagelijks lopen er nog oud-zwemmers binnen om een kijkje te nemen in Het Diepe of in de oude badhokjes: nu kleedkamers maar nog zeer herkenbaar.

Programma
Zaterdag:

Van 13:00 - 14:00 Tickets
Van 14:00 - 15:00 Tickets
Van 15:00 - 16:00 Tickets
Van 16:00 - 17:00 Tickets

Zondag:
Van 11:00 - 12:00 Tickets
Van 12:00 - 13:00 Tickets
Van 13:00 - 14:00 Tickets
Van 14:00 - 15:00 Tickets

Heb jij ons jubilieumboek 'Van Water naar Theater' al?
Bezoekers aan open monumentendagen kunnen het boek met korting kopen (afhalen aan de kassa).