DNR Expositie | Maud Ramaekers | vanaf 14 oktober

De betrekkelijkheid van verbinding

vr 14 okt | 17:00 uur | FOYER | gratis

Een expositie van beeldend kunstenaar Maud Ramaekers

Maud is beeldend kunstenaar zowel op het twee- als drie-dimensioneel vlak. Installaties, beeldhouwen, video, fotografie en schilderen met onder andere verf, houtskool en wasco. Haar schilderwerk noemt zij boetseren met verf. De kwast is meestal ’n palet of stuc-mes. Ook wat betreft de dragers, gaat haar voorkeur uit naar onconventionele materialen zoals rubber, karton of de achterzijde van ’t doek of afvalproducten voor haar 3D-installaties. Haar inspiratie is vaak emotie gedreven. Door de emotie te onderzoeken en de kern proberen te raken, ontvouwt de vorm zich vaak organisch en instant. Ze werkt zelden met een plan, wel met een idee of met voorhanden materialen. Het werk ontvouwt zich tijdens het creatieve proces, waarbij toeval nooit wordt uitgesloten. Serendipiteit maakt het spannend en opent nieuwe wegen.

 

‘DE BETREKKELIJKHEID VAN VERBINDING’

De rode draad in haar werken gaat bijna altijd over verbinding, insluiting of uitsluiting. Verbonden zijn is niet alleen een technisch gegeven, maar een verlangen naar wezenlijk contact in een steeds digitaliserende en verwijderende wereld. Echte verbinding verlangt een andere dimensie, een extra stap, van jezelf en de ander.

Met name met haar draadwerken wil ze de kijker bevragen “hoe ben jij verbonden met jezelf, de ander en de wereld om je heen?”. De betrekkelijkheid van verbinding laat een (digitale) wereld zien die afstand creëert en gelijktijdig ook verbindt.

 

Deze tentoonstelling is te zien vanaf 14 oktober in de tearoom en de foyer