Desert Blues

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Tarwa N Tiniri & Thijs Borsten

za 15 okt | 20:15 uur | GROTE ZAAL | €18 incl. drankje | Ooievaarspas 50%

De betovering van desert blues, een uniek genre dat alleen in de Sahara gemaakt wordt.

De betovering van Desert Blues is een tweeledig programma met twee bijzondere Amersfoorters: een nieuw concertprogramma van theatermaker/musicus Thijs Borsten met musici uit de Marokkaanse Sahara en een korte film waarin cultureel programmeur Hassan Elammouri het publiek meeneemt naar het gebied in Marokko waar de musici vandaan komen. 

Hassan heeft Thijs in aanraking gebracht met Tarwa N-Tiniri. Deze band speelt desert blues, een uniek genre dat alleen in de Sahara gemaakt wordt. Opvallend aan Tarwa N-Tiniri is hun eigentijdse benadering van het genre en het gebruik van teksten van lokale dichters. Samen bereiden ze een concertprogramma voor dat dit najaar langs tien zalen in Nederland tourt. Ter voorbereiding neemt Hassan Thijs mee op ontdekkingstocht naar de leefomgeving en inspiratiebronnen van de band. Deze reis is gefilmd.