Neptune Frost (2021)

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988DNR Filmclub - Festival Sacred Songs

do 6 okt | 20:15 | GROTE ZAAL | €7 | Ooievaarspas 50%

DNR filmclub

Neptune Frost (2021)

6th October | tijd: 20:15
Directed by Saul Williams & Anisia Uzeyman
1 hr 45 min | USA, Rwanda, France | In Kinyarwanda with English subtitles

A collective of computer hackers escape from their deadly work in a mine, and establish a community in the hills of Burundi. With the intersex runaway Neptune as the shining star at its center. Using her highly advanced consciousness, they hack the internet and tell the world that something has to change in the industries producing the raw materials on which the producers of iPhones and computers so depend. In spiky raps on top of driving beats, the rebels call for technology to be used to liberate humanity from its stereotypical thinking and oppression.

 This Afrofuturist punk musical was created by multi-talent Saul Williams, and elaborates on themes from his rap album Martyr Loser King. He directed the film with Rwandan actress and playwright Anisia Uzeyman. Using low-budget resources and maximum imagination, they created a theatrical setting where dream and reality alternate, and time and gender are fluid phenomena. This film has all the ingredients of a cult classic.

 Presented with an introduction on the spiritual dimension of Afrofuturism.

https://letterboxd.com/film/neptune-frost/
http://www.imdb.com/title/tt11873472/

 

NEDERLANDS

Een collectief van computerhackers ontsnapt van hun dodelijke werk in een mijn, en zet een gemeenschap op in de heuvels van Burundi. Met de interseksuele runaway Neptune als de stralende ster in het centrum. Met behulp van haar zeer geavanceerde bewustzijn hacken ze het internet en vertellen ze de wereld dat er iets moet veranderen in de industrieën die de grondstoffen produceren waarvan de producenten van iPhones en computers zo afhankelijk zijn. In pittige raps bovenop stuwende beats roepen de rebellen op om technologie te gebruiken voor de bevrijding van de mensheid van haar stereotype denken en onderdrukking.

 Deze Afrofuturistische punkmusical is gemaakt door multi-talent Saul Williams, en bouwt voort op thema's uit zijn rapalbum Martyr Loser King. Hij regisseerde de film samen met de Rwandese actrice en toneelschrijfster Anisia Uzeyman. Met low-budget middelen en een maximum aan verbeelding creëerden ze een theatrale setting waarin droom en werkelijkheid elkaar afwisselen, en tijd en gender fluïde fenomenen zijn. Deze film heeft alle ingrediënten van een cultklassieker.

Gepresenteerd met een inleiding over de spirituele dimensie van het Afrofuturisme.

https://letterboxd.com/film/neptune-frost/
http://www.imdb.com/title/tt11873472/