The Color of Pomegranates (1969)

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988DNR Filmclub/Festival Sacred Songs

do 20 okt | 20:15 uur | GROTE ZAAL | €7 | Ooievaarspas 50%

Een adembenemende fusie van poëzie, etnografie en film

The Color of Pomegranates (1969)

20th October 2022 tijd: 20:15
Directed by Sergei Parajanov
1 hr 20 min | USSR | In Armenian with English subtitles

A breathtaking fusion of poetry, ethnography, and cinema, Sergei Parajanov’s masterwork overflows with unforgettable images and sounds. In a series of tableaux that blend the tactile with the abstract, The Color of Pomegranates revives the splendors of Armenian culture through the story of the eighteenth-century troubadour Sayat-Nova, charting his intellectual, artistic, and spiritual growth through iconographic compositions rather than traditional narrative. The film’s tapestry of folklore and metaphor departed from the realism that dominated the Soviet cinema of its era, leading authorities to block its distribution, with rare underground screenings presenting it in a restructured form. This film is one of cinema’s most enigmatic meditations on art and beauty. 

Presented with a short introduction. 
https://letterboxd.com/film/the-color-of-pomegranates/
https://www.imdb.com/title/tt0063555/

 

NEDERLANDS

Een adembenemende fusie van poëzie, etnografie en film, Sergei Parajanov's meesterwerk overstroomt met onvergetelijke beelden en geluiden. In een reeks tableaus die het tastbare met het abstracte vermengen, doet The Color of Pomegranates de pracht van de Armeense cultuur herleven aan de hand van het verhaal van de achttiende-eeuwse troubadour Sayat-Nova, waarbij zijn intellectuele, artistieke en spirituele groei in beeld wordt gebracht aan de hand van iconografische composities in plaats van het traditionele verhaal. Het vlechtwerk van folklore en metafoor in de film brak met het realisme dat de Sovjet-cinema van die tijd domineerde, waardoor de autoriteiten de distributie ervan tegenhielden, met zeldzame ondergrondse vertoningen die de film in een gewijzigde vorm presenteerden. Deze film is een van de meest raadselachtige meditaties over kunst en schoonheid in de cinema. 

Vertoond met een korte inleiding. 

https://letterboxd.com/film/the-color-of-pomegranates/
https://www.imdb.com/title/tt0063555/


Deze film is onderdeel van het festival Sacred Songs 2022