Vier Diwali in DNR!

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Met Madhu Singh en Het Nederlands Diwali Orkest

vr 21 okt | 20:15 uur | GROTE ZAAL | €10 | Ooievaarspas 50%

Geniet van een concert met klassieke- en Bollywood dansoptredens

De getalenteerde zangeres Madhu Singh wordt tijdens dit speciale concert bijgestaan door de welbekende zanger Indroniel Roy. Het concert zal verrijkt worden door klassieke dans door Shivani & Shantusha Ramsoebhag, Suman & Simran Thakoerdajal (studenten van Gita Annandsing) en moderne dans door Esha Ramdien en Arjun Raghavan. 

Madhu Singh is een Nederlands-Indiase zangeres. Ze trad op voor radiostations als AmorFM, Radio1 en Radio4 en in televisieprogramma's van OHM, NTR (thema-uitzendingen over Diwali en Holi),VPRO (Vrije Geluiden) en Surinaamse tv zender (Born to be a star). Ook trad zij op voor de voormalige Koningin Beatrix en werkte zij samen met grote Indiase zangers als Abhijeet Bhattacharya, Kumar Sanu en Babul Supriyo. Als freelance zangeres heeft Madhu gewerkt met gerenomeerde Bollywood orkesten uit Suriname en Nederland maar ook met het wereldberoemde Metropole Orkest, waar ze het het repertoire van Asha Bhosle zong. Ze ontving de 'Best Indian Female Voice Award' in 2014.

Madhu studeerde aan het conservatorium van Rotterdam op de afdeling Indiase muziek, onder leiding van de legendarische bansuri (fluit) speler Pt. Hariprasad Chaurasia. Tijdens haar derde jaar kreeg zij een beurs om te gaan studeren aan de Sangeet Research Academy in Kolkata/Calcutta in India. Daar studeerde zij zang bij docent Omkar Dadarkar (Gwalior Gharana).

De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Het Nederlands Diwali orkest onder leiding van de heer Romeo V. Panday

Line-up
Arrangementen, keyboards, accordeon, harmonium: Romeo V. Panday
Keys: Kamal Lalbahadoersing
Gitaar: Suraj Jiawan
Basgitaar: Raoul Niamut
Diverse fluiten: Remko de Landmeter
Viool: Mumtaaz Joemmanbaks
Viool: Adinda Robbers
Drums/e-percussion: Shiraaz Ramdjan en Rakesh Mahes
Tabla/bongo’s: Dineesh Lalbahadoersing
Dholak/conga’s: Dilip Dhoenmoen

Meer info over de artiesten vindt u op hun FB-pagina’s.

Bij het Diwali feest staat de overwinning van het goede over het slechte centraal. Dit feest wordt ook wel het lichtjesfeest genoemd omdat hierbij lichtjes ontstoken worden. Deze lichtjes verdrijven de duisternis en symboliseren goedheid. Het feest stamt uit de Hindoe traditie en wordt jaarlijks door miljoenen mensen over de hele wereld gevierd.