Global Dance Voorstelling | INSPIRO

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Hedendaagse flamenco over adem als motor

vr 4 nov | 20:30 uur | KETELHUIS | €15 incl. drankje | Ooievaarspas 50%

El Pub Flamenco | Met Jessica Achten

Danseres Jessica Achten danst niet alleen modern óf flamenco. Juist de combinatie van beide is wat haar een sterke en unieke danseres maakt. In deze voorstelling betrekt zij gitarist/componist Tijn van der Sanden, percussionist Claudio Spieler en pianist/electronics Carlos Ema. Deze jonge makers hebben een brede en vernieuwende kijk op flamenco en hopen veel mensen te kunnen inspireren met hun voorstellingen.

Adem is de motor van beweging, in welke dansvorm dan ook. Door ademhaling ontstaat er energie die vertaald wordt in beweging. Ademhaling staat centraal bij moderne dans, maar bewust gebruik hiervan is ook bij Flamenco essentieel. Hoe laten deze verschillende dansstijlen zich meevoeren door ademhaling, tot een punt waar er alleen nog beweging is? Een flow van lucht die het lichaam binnengaat en ook weer verlaat. Adem diep in en laat je inspireren...

Wat is de bron van inspiratie voor een artiest? Is het het verlangen als danser om te communiceren via beweging? Is het de behoefte als muzikant om zijn gevoel om te zetten in klanken? Of laat je je inspireren door emoties, reizen, muziek, kunst, natuur, een verhaal of afbeelding?
De artiesten zullen door een constante ‘terugkoppeling’ elkaar inspireren met als uitgangspunt de ‘ademhaling’. Tijdens hun intensieve samenwerking laten zij zich meevoeren in deze flow waardoor ze de energie zullen laten stijgen tot een hoogtepunt. 

Inspiro
Inspiro aire, dejo inspirarme por el movimiento. 
Inspiro el movimiento, dejo inspirarme por la musica.
Inspiro la musica, dejo inspirarme por las palabras.
Inspiro palabras, dejo inspirarme por la vida.
Respira Profundo – Dejate llevar

 

 

Artiesten:
Dans: Jessica Achten
Piano/live electronics: Carlos Ema
Gitaar/live electronics: Tijn van der Sanden
Percussie: Claudio Spieler