Flamencamente

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Compañía María “la Serrana”

zo 20 nov | 15:00 uur | GROTE ZAAL | €25 incl. drankje | Ooievaarspas 50%

Flamenco uit Sevilla in de puurste setting: de familie

Danseres María “la Serrana” is bekend om haar pure flamenco gebaseerd op vinnig voetenwerk, gevoel en improvisatie. Zij studeerde onder anderen bij de elegante Mathilde Coral en de statige Manuela Carrasco. Danser Farruquito is echter haar grote maestro. Inmiddels geniet zij grote bekendheid wereldwijd. 

María werd geboren in Libanon en geadopteerd in Nederland. Het temperamentvolle jonge meisje startte met flamenco lessen die als een maatpak pasten bij haar ronde lichaam en gevoelige ziel. Maar Nederland werd haar al snel te klein, dus trok de ongeduldige jonge vrouw naar Sevilla om verder te studeren. Het hol van de leeuw bleek in het begin een moeilijke plek te zijn, waar ze vele gevechten heeft moeten leveren. Maar door haar talent en volharding kwam ze op een punt dat flamenco haar huisje werd. Ze kon haar voeten in de sevillaanse aarde planten en eindelijk wortel schieten. Door haar eigengereide, gevoelige en eerlijke manier van doen, gebeurde precies dat waar hele romans over volgeschreven worden: de familie Amador “adopteerde” haar.

In deze voorstelling legt ze met veel vuur haar ziel bloot, iets dat slechts kan in de veiligheid en intimiteit van de familiekring. María brengt ook deze keer de immens populaire en virtuose zigeunerdanser Antonio Moreno “Polito” uit de Farruco-familie mee. Samen met deze geweldige danser en haar eigen familie, de Amadores, zet María haar handtekening: 

Flamencamente,
María “la Serrana”

Dans: Maria “la Serrana”
Special guest dans: Antonio Moreno “Polito” 
Zang: Juan José Amador, Juan José Amador “Perre” 
Gitaar: Luis Amador
Local special guests dans: Joline Uljee Flamenco Leiden en Liz Dans