Haagse Spot

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Beginnende en gevestigde cabaretiers, stand-uppers en liedschrijvers.

do 17 nov | 20:30 uur | KETELHUIS | €12,50 | Ooievaarspas 50%

Durf jij het aan, front row bij het try-out podium?

De Haagse Spot is het try-out podium waar cabaretiers, stand-up comedians en liedschrijvers hun allernieuwste materiaal uitproberen. Het is een unieke ervaring om grappen te horen die misschien nooit meer een podium halen en een mooie kans om aan de basis te staan van een debuut dat zijn weerga niet kent.
Elke editie is gevarieerd met een line-up van beginnende talenten die zich voorbereiden op een eerste voorstelling of festival, tot en met gevestigde cabaretiers, comedians en liedschrijvers die hun nieuwste grappen of liedteksten uit willen proberen op een Haags publiek. De voorstellingen vinden elke maand op een donderdag plaats in De Nieuwe Regentes.

Line up:
-Djoni de Vos
-Hermes Ahmadi
-Farida Laan

Djoni de Vos
Djoni's grote liefde voor geld leidde haar na haar studie automatisch naar de Amsterdamse Zuidas. Daar werkt ze nu 360 uur in de week als consultant. Maar omdat geld toch écht niet gelukkig maakt en ze haar humor ook op een andere manier wil delen dan via powerpoints, beklimt ze de afgelopen jaren na werktijd steeds vaker het cabaret podium.

In ‘Geen tijd om te douchen’ reflecteert Djoni op alle onderdelen van het yuppen bestaan: werk, sport, daten, én de (het lijkt wel onvermijdelijke) burn-outs in haar omgeving. Charmant en scherp van geest deelt ze haar observaties met het publiek.

Hermes Ahmadi
Wat is het leven waard? Deze vraag wordt door Hermes verkend tijdens zijn eerste voorstelling. Hij neemt je mee door zijn ervaringen in Afghanistan, in oorlog en vrede, en hoe het is om als Afghaans kind in Nederland op te groeien. 

Natuurlijk is het leven in Nederland anders dan in Afghanistan, maar naar het leven zelf wordt ook anders beleefd en gewaardeerd. Maar ook de overeenkomsten zijn opvallend, want zoveel verschillen wij mensen uiteindelijk niet van elkaar. 

Observaties, grapjes en anekdotes passeren de revue in dit persoonlijk en meeslepend verhaal.

Farida Laan
Zij was kort danser en lang beeldend kunstenaar. Totdat het statische karakter van papier en canvas, en de beslotenheid van haar atelier haar danig de keel uithingen. Ze zegde haar atelier op en gooide schilderijen weg. Nu brengt ze haar absurdistische universum op het podium.

Zij won met haar eerste voorstelling De Assistent de Shaffy Cheque 2021 op het Amsterdams Kleinkunst Festival. 
Met haar tweede voorstelling De Acupuncturiste brengt ze een absurdistisch-fetisjistische methode om de wreedheid van het lot te vergeten.

 Credits
Tekst en spel: Farida Laan
Regie begeleiding: Elisabeth Boor
Foto: Anne van Zantwijk

Quotes over De Assistent:

Hans Sibbel in MAGjeZIENenHOREN (magazine van Keep an Eye Foundation) #5/2022: Farida Laan was echt buitencategorie qua originaliteit. Daar zag ik iets wat ik nog nooit eerder heb gezien.
Jury AKF: “Een bevreemdende voorstelling met prachtig taalgebruik dat samenvalt met de unieke bewegingen van Farida.”
NRC: “Poetisch geladen storytelling. Farida Laan verraste met volvette metaforen, en in roomboter gebraden beelden, waarmee ze een waterval aan buitenissige personages in haar verhaal beschreef.”
Parool: “Meta-absurdistisch.”
“Laan is enigszins te vergelijken met Kamagurka, maar biedt de toeschouwer nog minder houvast.”
“Intrigerende mix tussen performance art en spoken word.”

Telegraaf: “Ze schildert als het ware met woorden.”

 

Facebook: De Haagse Spot 
Instagram: De Haagse Spot (@de_haagse_spot)