Wild Port of Europe

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Eric Vloeimans

vr 27 jan | 20:15 uur | GROTE ZAAL | €19,50 incl. drankje | Ooievaarspas 50%

Ga op muzikale reis naar de havenstad Rotterdam.

Voor het vervolg van de succesvolle documentaire De Nieuwe Wildernis (2013) werd Eric Vloeimans uitgenodigd de muziek te maken voor de nieuwe film van Willem Berents: Wild Port of Europe. Deze gaat over dieren die leven in de Rotterdamse haven. De opdracht om het in het kleine te zoeken, met alle aandacht gericht op de dieren, bleek Vloeimans op het lijf geschreven. In de alleskunners Jörg Brinkmann, Dirk-Peter Kölsch en Mark Tuinstra vond hij de perfecte kompanen om zijn muziek vorm te geven.

In Wild Port of Europe ondersteunt de muziek de beelden, maar die mag zelf daarnaast ook ten volle excelleren: sfeervolle havenbeelden en pakkende melodieën bij de dieren… muziek kortom met vele gezichten zoals we die van Vloeimans kennen. Denk aan een nest baby-egeltjes, een torenvalk op zoek naar voedsel, de trek van de rugstreeppad, de bunzing op jacht naar een konijn – dit en veel meer neemt u mee op een muzikale reis naar de haven van Rotterdam.

Over de muzikanten
Jörg Brinkmann is als cellist een internationaal begrip in de jazzmuziek en door zijn geheel eigen stijl en gebruik van zijn instrument een geliefd muzikant in veel verschillende gezelschappen. Zo is hij onder andere bekend van het befaamde trio Oliver’s Cinema, samen met trompettist Eric Vloeimans en accordeonist Tuur Florizoone. 

Jazz-drummer Dirk-Peter Kölsch was lange tijd lid van de groep Mardi Gras en werkte onder meer met Ernst Reijseger, Peter Brötzmann, Herb Robertson en Matthias Schubert samen. Tegenwoordig speelt hij bij verschillende groepen: Starvinsky Orkestar, Underkarl, Wurli Trio (met Michiel Braam en Pieter Douma), het Quartetto Pazzo, het kwartet van Jasper le Clercq en de groep Undertone. 

De veelzijdige autodidact gitarist Mark Tuinstra houdt van jazz en vrije improvisatie maar ook van Afrikaanse en Indiase muziek en pop. Hierdoor toerde hij over de hele wereld. In Nederland speelde hij op festivals als Lowlands en Musicmeeting. Mark speelt momenteel in de Nordanians en het trio FaKaTru. Daarnaast speelt hij met de Senegalese zanger Omar Ka en met het op klassiek/elektronisch/calypso gestoelde dr. Jordan Institute.

Eric Vloeimans (1963) is Nederlands veelzijdigste (jazz)trompettist. Hij is niet voor een gat te vangen. Zijn carrière, met talloze enerverende projecten naast die van zijn eigen band, lijkt grillig maar is eerder conceptueel onnavolgbaar. Als trompettist en stilist is hij onmiddellijk herkenbaar, ongeacht het artistieke kader waarin hij zich bevindt. Hij lijkt zich overal thuis te voelen (akoestisch, elektrisch, traditie, avant-garde, jazz, rock, klassiek of hip hop) en toch is hij alles behalve een alleseter. In welke muzikale of artistieke context Vloeimans zich ook bevindt, hij weet er altijd zijn magie aan het geven. 

In samenwerking met ProJazz

Over de voorstelling:

“Het zijn allemaal kleine juweeltjes” - Jazzflits

“De muziek is los van de beelden van grote schoonheid” – Jazzflits

“Sommige thema’s zijn zo mooi dat je zou wensen dat ze langer dan een halve minuut duren.” Jazzflits