Avond van de Arabische filmmuziek

Tickets »

Let op! De webshop sluit 1 uur voor de voorstelling. Neem contact op met de kassa via 070-2119988Amsterdams Andalusisch Orkest

vr 10 feb | 20:15 uur | GROTE ZAAL | €18 incl. drankje | Ooievaarspas 50%

Laat je meevoeren naar het Hollywood aan de Nijl. Volg een dansworkshop vooraf.

Amsterdams Andalusisch Orkest met klassiekers die de ziel beroeren! Tijdens de Avond van de Arabische Filmmuziek presenteert het veelzijdige Amsterdams Andalusisch Orkest een sfeervolle selectie van Arabische filmmuziek van de 20ste eeuw tot nu. Tijdens deze primeur neemt het orkest de toeschouwers mee naar het ‘Hollywood aan de Nijl’.

Onder leiding van violist Abderrahim Semlali presenteren de musici grote Egyptische filmklassiekers en brengen muziek uit hedendaagse Arabische cinema, van Baghdad tot Tanger ten gehore. Iconen uit de Arabische filmwereld zoals Farid el Atrash, Abdel Halim Hafez en Asmahan, komen tot leven en ook Omar Sharif, Anthony Quinn en fragmenten uit films uit de Marokkaanse Souss (regio in Marokko) zijn te zien. Hartverscheurende liefdes, ingehouden verdriet, broederschap: deze muziek is onvergetelijk en heeft de ziel van de Arabische wereld in beroering gebracht. Achtergrondinformatie, persoonlijke anekdotes en beroemde scènes onderstrepen de grote betekenis van deze muziek. Zo brengt de Avond van de Arabische filmmuziek vanavond film- en muziekliefhebbers van alle leeftijden in vervoering.

EXTRA: 18.45-19.45 uur | Introductieworkshop oriëntaalse (buik)dans op filmmuziek!
Voorafgaand aan het concert kun je meedoen aan dansworkshop op Arabische filmmuziek o.l.v. Ahlem. Gratis op vertoon van een kaartje voor het concert. Losse deelname €7,50. 
Leer organisch bewegen op prachtige klassieke klanken. Iedereen is welkom, ook zonder danservaring. Trek makkelijke kleding aan, eventueel een heupsjaaltje en dans op je blote voeten of sokken mee. 

https://www.amsterdamsandalusischorkest.nl/